Homepage  / Televiziune

Liviu Andrei și echipa revin la HISTORY în „Vânătorii de comori”. Ce am aflat despre sezonul 2 al emisiunii

Liviu Andrei și echipa revin la HISTORY în „Vânătorii de comori”. Ce am aflat despre sezonul 2 al emisiunii
4

de Redactia Tvmania,

Echipa „Vânătorii de comori România” revine pe HISTORY Channel cu un nou sezon din 1 aprilie. Liviu Andrei, alături de colegii săi, vor prezenta provocări și tranzacții captivante în lumea antichităților.

Liviu Andrei dezvăluie secretele negocierii antichităților, la „Vânătorii de comori”

Liviu Andrei (51 de ani) este un om cu o vastă experiență în afaceri și o cultură generală impresionantă. De-a lungul carierei sale, a reușit să combine pasiunea pentru psihologie și științele economice cu o activitate antreprenorială variată, care a inclus cluburi, restaurante și pensiuni. În 2020, a descoperit lumea fascinantă a antichităților și a amanetului, iar de atunci își pune în valoare abilitățile de negociator și cunoștințele economice, pentru a găsi obiecte rare și valoroase. Calm, inteligent și metodic, Liviu este unul dintre cei mai experimentați negociatori ai echipei și are o pasiune aparte pentru obiectele colecționabile.

Începând cu 1 aprilie, de la ora 21:00, Liviu Andrei și colegii săi de la Vânătorii de comori România (Gabi Badea, Dan Greere și Teo Cosma) revin pe micile ecrane, exclusiv la HISTORY Channel, într-un nou sezon plin de suspans și obiecte de valoare, unde fiecare episod aduce provocări noi și tranzacții înflăcărate.

În interviul de mai jos am aflat mai multe despre carierele lui Liviu și despre modul în care își gestionează echipa și afacerea, în lumea provocatoare a antichităților.

Cum ai ajuns să fii pasionat de antichități și ce te atrage cel mai mult la acest domeniu?

Liviu Andrei: Nu m-aș declara un pasionat, am cunoscut oameni care nu s-ar despărți de colecția lor pentru nimic în lume, dar mă declar pasionat al poveștilor obiectelor și colecțiilor, al oamenilor din spatele lor, cu povești de viață remarcabile, fabuloase.

Ai o vastă experiență în afaceri; cum te ajută psihologia și cunoștințele economice în negocierile cu vânzătorii?

Evident că experiența de peste 20 de ani din HoReCa, unde am interacționat cu multe tipologii de oameni, mă ajută. Din punct de vedere economic, pot spune că am trecut prin toate etapele unui business și asta îmi dă siguranța necesară în negocieri. Cred că informațiile verificate, transparența și cunoașterea sunt cheia încheierii unei tranzacții și mai cred că la finalul unei negocieri toată lumea trebuie să fie mulțumită că a făcut un deal bun.

Liviu Andrei – Vanatorii de comori Romania (4)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Ești un negociator experimentat. Care sunt cele mai importante tehnici pe care le folosești, pentru a obține cele mai bune oferte?

Ca negociator, e important să știi unde ți-e locul, respectiv între vânzător și cumpărător, după care să reușești să obții un preț mulțumitor pentru amândoi. E important să știi cine și de ce vinde și cine și de ce ar cumpăra obiectul respectiv. Negocierea este o artă. Nicio negociere nu seamănă cu alta. Cred că experiența și echipa îți dau calmul de care e nevoie ca să închei negocierea cu succes.

Care sunt cele mai falsificate obiecte de pe piața amanetului/vechiturilor și cum pot cumpărătorii să se asigure că investesc într-un obiect veritabil?

Este evident că prețul mare și dorința de îmbogățire atrage pe mulți. Există o piață imensă pe falsuri în toate domeniile, nu doar în artă, cu cât e mai scump obiectul, cu atât atragi mai mulți falsificatori, dar cel mai des întâlnite falsuri la noi în magazin sunt pe piața de ceasuri.

Ce înseamnă pentru voi un „risc calculat” în acest domeniu și cum decideți în ce merită să investiți, când acceptați un obiect în magazinul de amanet?

În momentul în care ai sute de negocieri în spate, poate chiar mii (pentru că noi asta facem zi de zi, evaluăm și negociem), știi la ce să te uiți, atât la vânzător, cât și la obiect. În concluzie, în practică, riscul calculat nu e chiar așa mare. Pentru mine, personal, să plec de la Sibiu la București și să las businessul pe care îl manageriez la Sibiu, dedicându-mă filmării, a fost cea mai provocare. Iar pentru noi, ca echipă: să fim mai buni și să găsim obiectele cerute de clienți, în condițiile în care sarcinile au fost mai dificile, uneori chiar abstracte.

Cum influențează cerințele clienților alegerea obiectelor din „Vânătorii de comori”

Cum te pregătești pentru o zi de vânătoare de comori? Ce strategii folosești pentru a găsi cele mai bune oferte?

Ca să ai succes, cred că e vital să muncești constant. Trebuie să știți că noi suntem zi de zi în magazin, în contact cu colecționarii, cu clienții, cu evaluatorii. Cred că perseverența și efortul sunt cheia succesului.

Cum influențează cerințele clienților alegerea obiectelor pe care le căutați, în emisiunea de pe HISTORY Channel?

„Clientul nostru, stăpânul nostru” nu e doar un slogan. Cerințele lui sunt definitorii în alegerea obiectelor… bineînțeles că statutul meu de vânzător mă obligă să-i „forțez” puțin limitele financiare.

Cât de pasionați sunt românii de vechituri și antichități?

Pasiunea pentru antichități este în creștere în România. Clienții au devenit mai selectivi, mai educați, numărul colecționarilor este în creștere. Și trebuie să știți că există mulți colecționari tineri și cred că acesta este un lucru extraordinar.

Cât de mult a contribuit primul sezon din Vânătorii de comori la conștientizarea etapelor prin care trece un client, când vrea o evaluare?

Vânătorii de comori este primul show care arată culisele pieței de antichități și obiectelor de artă și lumea mai puțin cunoscută a colecționarilor. Există o piață matură, există profesioniști, artiști, colecționari, lucrurile funcționează și sper că pe mulți îi face să se gândească de două ori la vechiturile găsite în podul casei.

Cine are cele mai bune abilități de negociere în echipă și cum reușiți să vă coordonați, pentru a obține cele mai bune prețuri?

Așa cum am mai spus, echipa este cheia succesului. Schimbul de experiență și învățarea de la unul la altul ne face pe toți să fim cu adevărat „ași”. E important că fiecare avem stilul nostru diferit de a negocia și de fiecare dată avem negociatorul potrivit pentru orice tip de client.

Echipa Vânătorilor de comori este completată de Gabi Badea (fost campion național la lupte libere), Dan Greere (care are o sensibilitate artistică aparte) și Teo Cosma (nou-venită în echipă, în sezonul 2, care a învățat rapid și e mereu pregătită pentru noi provocări).

Clienții celebri care și-au dorit comori vintage cu greutate istorică în cele 5 noi episoade au fost: Cătălin Oprișan (jurnalist și personalitate TV), Cristian Hrubaru (om de radioși TV), Alex Cozma (creatorul de conținut din spatele canalului de YouTube „Atenţie, Cad Mere!”), actorul Andrei Aradits și Mirona Noru (Managerul Casa Capșa).

Primul sezon a avut 6 episoade și a fost lansat în mai 2023. Ca și prima serie, a doua este produsă de Paprika Studios, una dintre cele mai importante companii de producție din Europa Centrală, Europa de Est și Țările Baltice. Compania produce emisiuni de divertisment, reality TV și seriale de ficțiune pentru numeroase posturi TV, în 17 limbi diferite.

Cei patru membrii ai echipei gestionează două magazine Liquid Money cu sediile în Sibiu și București, specializate în obiecte de colecție.

Sursa foto: History

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton