Homepage  / Vedete româneşti

Livia Graur se pregătește de vacanța mare. „Rucsacii sunt mereu pregătiți”. EXCLUSIV

Livia Graur se pregătește de vacanța mare. „Rucsacii sunt mereu pregătiți”. EXCLUSIV
17

de Cătălina Matei,

Deși suntem în ultima lună de vară, Livia Graur nu a avut încă parte de vacanța mare, doar de mici escapade prin weekenduri. Prezentatoarea „Focus 14” de la Prima TV și-a programat concediul spre sfârșitul lunii august, când va ajunge într-o stațiune din Turcia, alături de fiica sa, Renata.

Alături de fiica sa, care va împlini 11 ani pe 23 august, Livia Graur este mare amatoare de seriale și reality-show-uri. Dar și de călătorii! Cele două abia așteaptă să plece, în sfârșit, în vacanța mare, căci escapadele din weekend au fost doar o „încălzire”. Astfel, spre sfârșitul acestei luni, prezentatoarea „Focus 14” de la Prima TV va ajunge într-o stațiune din Turcia, alături de fiica sa, Renata.

Vară, vară… vrem vacanțe! Încă suntem în plin sezon estival, prin urmare… pe unde ai evadat în ultima perioadă?

E vară, da, iar eu nici nu am început cu vacanțele. Am fost în mici “escapade”, de câteva zile, dar vacanța mare urmează. Vara asta a fost plină pentru fetița mea, care a avut multe tabere și un cantonament planificate, așa că a trebuit să mă adaptez cu concediul în funcție de ea. Și l-am programat pentru final de august. De altfel, în ultimii ani, am tot mers în perioada asta în vacanță și nu am regretat. Temperaturile de foc se mai domolesc, la fel și aglomerația și iureșul. Plus că îmi încarc bateriile pentru anul care urmează! Am ales o zona în care nu am mai fost din Turcia, mai exact Bodrum, un resort cu tot ce trebuie. În rest, am fost în iunie câteva zile la Verona și Veneția, apoi la final de săptămâna puțin la munte, la noi, asta când Renata nu a fost plecată.

Și ce alte planuri de vacanță mai ai? 

Sunt mereu pe site-urile cu bilete de avion. Am descoperit că ne place foarte mult să vizităm, să călătorim, să descoperim locuri noi, culturi diferite. Pe lista scurtă sunt Madridul și Londra, dar dacă găsesc oferte interesante pentru alte destinații, nu zic nu. Rucsacii sunt mereu pregățiți, la fel și pașapoartele. 

Livia-Graur-si-Renata-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Cum ai reușit să treci peste zilele caniculare? Și de la ce obiceiuri nu te abați niciodată vara? Indiferent că vorbim despre rutină de frumusețe ori despre alimentație…

Sunt destul de rea de căldură, din păcate. Și am avut până acum o vara tare grea. Funcționez greu pe caniculă, așa că știu care-mi sunt limitele și nu le depășesc. Am evitat să ies în zilele cu cod roșu, am stat mai mult în locuri cu aer condiționat, am băut enorm de multă apă și am mâncat foarte multă înghețată. Din fericire, locuiesc la curte, așa că în zilele libere am montat și piscină, care m-a ajutat să trec mai ușor peste temeraturile de foc. E adevărat că în zilele extrem de călduroase și pofta de mâncare scade simțitor, dar cum sunt într-o continuă încercare de a mă îngrașa, nu-mi permit să pierd vreo masă. Așa că am încercat să mănânc ca și într-o zi normală, chiar dacă nu întotdeauna simțeam nevoia. 

Apropo de obiceiuri, ai unul anume înainte de a intra în direct?

Rutina dinainte de jurnal mi s-a format cumva, cu timpul. Ajung mereu cu câteva ore înainte. Merg mai întâi la machiaj, unde colegele mele au grijă să arăt mereu “că scoasă din cutie”, apoi întotdeauna în redacție. Acolo văd ce știri sunt în jurnal, vorbesc cu producătoarea mea despre invitați și alte subiecte ale zilei, stabilim teme și alte detalii. 

Și care este „teama supremă” pentru un prezentator de știri? Ce ți se poate întâmpla cel mai rău când eșți la TV?

Cred că ce se putea întâmplă mai rău deja mi s-a întâmplat, cumva. Aș zice că teama oricărui prezentator de știri este să cadă toate sistemele care ne mențin în direct. Cum emisiunea este live, oricând se poate întâmpla ceva. O legătură care să pice, un invitat care să se piardă sau să aibă o problemă, chiar și o muscă îți poate crea dificultăți. Dar ce am trăit eu este cumva mai rău decât toate acestea, de care m-am lovit în decursul timpului și peste care am trecut relativ ușor. În urmă cu mai mulți ani, în timpul jurnalului, a fost o pană de curent. Toate sistemele au cedat – camere, prompter, lumini. Rămăsesem în beznă în studio alături de operatorul de platou. Cumva, lumina de deasupra camerei, cea care se aprinde atunci când eșți în direct, rămăsese aprinsă. Au fost câteva secunde de panică. Pentru că nu îmi dădeam seama ce se întâmplă pe ecran. Dacă mai eram sau nu în direct. Așa că am continuat să citesc din foi, pe care le țin mereu în preajmă. Alte câteva secunde mai târziu, l-am auzit pe colegul operator care îmi spunea să mă opresc, pentru că picase emisia. Eu am continuat și așa să citesc, până când l-am văzut că s-a ridicat și a venit lângă mine să mă asigure că nu mai eram în direct.

Livia-Graur-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 17

Dincolo de știri, ce alte producții de la TV ori de pe platformele de streaming ți-au atras atenția? Dar fiicei tale, Renata?

Ne plac reality show-urile, serialele. Ne uităm împreună la un show mare, în care mai mulți concurenți merg pe alte continente și sunt supuși mai multor probe. Mă tot întreb dacă aș face față unui asemenea concurs. Eu sunt fan seriale Netflix, mai ales din cauza programului destul de încărcat. Așa pot să mă uit când am timp. Renata e mereu pe YouTube, aspect generalizat cumva la generația ei. E fan fotbal, așa că se uită tot timpul la vloguri despre asta. Aici nu ne uităm împreună! (râde)

Apropo de tânăra generație… online-ul deține supremația. Cum vezi televiziunea peste 10 ani, să zicem?

Cu siguranță altfel. E clar că lucrurile se vor schimba simțitor în anii următori, iar televiziunea va trebui să se adapteze. Totodată, sunt convinsă că nu va dispărea , așa cum spun unii, întrucât oamenii vor îmbina internetul, platformele de streaming cu posturile tv. Sunt aspecte unice pe care televiziunea le are și pe care platformele nu le pot reda.

Și spre ce alt domeniu te-ai îndrepta, dacă televiziunea nu va mai fi prezentă în viața ta?

Sincer, nu m-am gândit încă la asta. Pentru că îmi place atât de mult ce fac acum, încât nu m-aș vedea făcând altceva. Probabil tot ceva legat de domeniul audiovizualului, pentru că îmi place prea mult lumea asta, așa cum e ea. Este una în care mă simt confortabil, care mă provoacă constant și care îmi oferă satisfacții enorme.

Foto: Prima TV; Instagram 

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton