Homepage  / Vedete româneşti

Livia Graur, detalii inedite despre vacanța din Florența. Ce a șocat-o când a plătit nota la restaurant

Livia Graur, detalii inedite despre vacanța din Florența. Ce a șocat-o când a plătit nota la restaurant
15

de Redactia Tvmania,

O vacanță cu fiica, plimbare sub soarele din Florența și multă relaxare.Prezentatoarea Focus 14 de la Prima TV, Livia Graur și-a încărcat bateriile, în vacanță, alături de fiica ei, Renata, la Pisa și Florența.

Pentru cele două este deja o tradiție să meargă în Italia în luna februarie. Livia Graur i-a arătat Renatei frumusețea celor 2 orașe din Peninsulă și a trăit un șoc când a plătit nota la restaurant.

“De câțiva ani, vacanța din luna februarie este dedicată celei mai frumoase țări din Europa, din punctul meu de vedere. Italia. Anul acesta am ales Pisa și Florența, două dintre locațiile emblematice ale acestei țări, unde arta și frumosul se întâlnesc la tot pasul. Am făcut mai mult de 10 kilometri pe zi la pas, pentru că fiecare străduță și fiecare clădire erau unice și meritau admirate. Ce m-a șocat de-a dreptul au fost prețurile. Și asta pentru că o masă la restaurant a costat cu mult mai puțin decât una în București! Și vorbim aici de localuri aflate în apropierea obiectivelor turistice, chiar în centrul orașului.”

Livia Graur, detalii inedite despre vacanța din FlorențaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Livia și Renata au petrecut timp minunat împreună și, înainte de a se întoarce la Focus 14 și la școală, și-au promis că se vor întoarce. Sunt încă multe de văzut în Italia și plănuim să revenim cu siguranță”, spune Livia Graur.

Livia Graur, retrospectiva a 15 ani de TV

Perseverentă, încăpățânată și dornică de cunoaștere… trăsături specifice zodiei sale, Berbec, de care Livia Graur se folosește din plin în ce privește ocupația sa. Iar dincolo de știri, prezentatoarea „Focus 14” de la Prima TV este o mămică implicată în viața fetiței sale.

Absolventă a Facultății de Limbi Străine din cadrul Universității București, Livia Graur a pășit în televiziune în urmă cu 15 ani și a avut parte de toate experiențele specifice unei redacții de știri. A fost reporter, editor, prezentator meteo, producător… iar din 2014 prezintă „Focus”.

Dincolo de știri, Livia Graur este o mămică extrem de implicată în viața fiicei sale, Renata. Iar divorțul prin care a trecut în urmă cu un an nu a schimbat în niciun fel relația dintre cele două.

De 15 ani faci parte din echipa știrilor de la Prima TV. Cât de mult te-ai schimbat tu în acest răstimp?

Cu siguranță că foarte mult. Am crescut în toți aceșți ani, am evoluat enorm zic eu, m-am perfecționat constant, am învățat foarte multe și continui să învăț. Eram copilul proaspăt ieșit de pe băncile facultății, nu avusesem un job de lungă durată până atunci, nu știam ce-nseamnă să ai responsabiliati și nici griji. Eram practic un copil destul de râzgâiat, întreținut de mama, care dădea piept cu viața și pășea într-o lume despre care nu știa mare lucru.

M-a atras foarte mult acest domeniu, cu toate că nu aveam prea multe detalii despre ce însemna televiziunea și nici la știri nu mă prea uitam. Așa că eu chiar am luat totul de la zero. Sigur că exercițiul învățării de până atunci și experiența la diverse mici alte joburi m-au ajutat foarte mult, iar ca să mă perfecționez am decis să urmez un master în comunicare audio-video. Le sunt și acum recunoscătoare oamenilor care m-au îndrumat atunci, care m-au învățat tot ce știau ei, colegi reporteri, operatori sau producători. Mulți dintre ei au plecat și au funcții importante în instituțiile statului, cu alții încă mai lucrez și azi. Cred că este foarte important, în general, în viață, să știi de unde ai pornit și cine ți-a fost alături.

Și cum ar arăta un top 3 personal care să înceapă așa „Bineînțeles, nu pot refuza…”?

O plimbare într-o destinație necunoscută. O ciocolată. O provocare de orice fel.

livia-graur-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 15

Cum reușeșți să te împarți între job și fiica ta, Renata?

Am norocul să am un job care să-mi permită, din punct de vedere al programului, să-mi văd fiica și dimineața și să pot petrece după-amiezile și serile alături de ea. Și știu cât sunt de norocoasă. Așa că încerc să profit de acest timp pentru a face cât mai multe amintiri. Mergem împreună la antrenamentele Renatei de tenis, unde o susțin de pe margine, când vremea o permite ieșim la plimbare sau la joacă, în parcuri sau în diferite locuri pe care ea își dorește să le vadă. Weekendurile sunt mereu rezervate unor activități împreună. Așadar reușesc să le împart destul de bine.

Și care sunt cele mai mari provocări pentru tine, că mamă? Mai ales că ai trecut și printr-un divorț…

Cred că cel mai important în relația cu un copil, în orice familie, este să construieșți o relație bazată pe prietenie și pe încredere. Desigur că sunt linii morale care trebuiesc trasate, concepții care trebuiesc respectate, dar eu am învățat să am încredere în copilul meu. Așa că mă sfătuiesc cu ea în cele mai multe dintre deciziile pe care le iau, de la lucruri elementare, precum “ce mâncăm diseară” până la ce cursuri să urmeze, ce sporturi să practice, sau chiar decizii mai importante.

Sursa foto: Instagram

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton