; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Livia Dilă și alte vedete de la noi încurajează copiii remarcabili

02 June 2012

Joi, 31 mai, Livia Dilă a organizat evenimentul „Un copil supradotat este un copil normal. Ai și tu unul?'. Discuțiile au avut loc la Hotel Epoque, într-o atmosferă relaxată, cu stil și beneficiind de interesul invitaților pentru calitatea vieții noastre. La eveniment au fost invitați să susțină un discurs academicianul Solomon Marcus, Sandra Pralong, fondatoare SinergEtica și profesorul Florian Colceag (www.supradotati.ro).

Cei prezenți, printre care au fost multe personalitati publice, precum Oana Cuzino, Lucian Mândruță, Alice Năstase, Corina Bârlădeanu, Anca Rusu, Sonia Argint Ionescu, Kinga Varga, Andrei Nourescu, Nicoleta Văscan, Cristina Andone au reflectat la ideile lansate, conform cărora, principala problemă a educației este că sabotează încă din copilărie stimularea tendinței copiilor de a întreba.

„Se descurajeaza curiozitatea, mirarea', a spus profesorul Solomon Marcus. Sistemul nu încurajează capacitatea interogativă, întrebarea nu place, e cel mult tolerată. Copilul care pune multe întrebări este considerat obraznic, nedisciplinat.

Sandra Pralong a întrebat publicul: „Care este genul de societate pe care îl dorim?' În opinia sa, sistemul nostru produce oameni timorați, cărora li se vânează mereu greșelile. În Occident, greșeala este fertilă, e un cadou, pentru că poți învăța din ea.

Profesorul Florian Colceag, care se ocupă de identificarea copiilor cu potențial, talentați a oferit o definiție proprie: „Un om prost este unul nefolositor, care nu este util, nu e neapărat unul lipsit de inteligență. Învăţământul nostru vinde diplome, este prost gândit', a mai spus profesorul.

iaf_5171

Picture 1 of 11

Alice Năstase

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare