; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lionel Messi, cel mai bun fotbalist al lumii

19 April 2010

Argentinianul Lionel Messi este considerat „noul Maradona', dar are toate şansele să-l depăşească pe „El Pibe dOro'.

După primii paşi făcuţi la baza de antrenament de la Barcelona, copilul de numai 13 ani a fost subiect de glume. A fost poreclit „Puricele' şi i s-a spus că ar fi mai potrivit ca „piesă' pentru jocul de fotbal pe masă.

Puştiul care la 11 ani fusese diagnosticat cu o deficienţă a hormonului de creştere nu a băgat în seamă răutăţile despre statura sa. El plecase din Argentina pentru a se trata şi pentru a juca fotbal. A luat mingea şi le-a arătat tuturor de ce este în stare.

Pe 15 noiembrie 2003, la vârsta de numai 16 ani şi 145 de zile, debuta în echipa mare a Barcelonei împotriva celor de la FC Porto. La 17 ani şi 114 zile bifa şi primul meci în Primera Division într-un joc aparte, împotriva concitadinei Espanol.

Leo Messi are acum 22 de ani, a ajuns la înălţimea de 1,69 metri, dar în ochii fanilor este în continuă creştere şi are toate şansele să ajungă cel mai mare fotbalist din istorie.

Numelui său i s-a mai adăugat litera „a' şi s-a ajuns la „Messia', un joc de cuvinte simplu şi potrivit. Fanii şi jurnaliştii au epuizat toate epitetele pe măsură ce argentinianul a uimit mai tare prin driblingurile şi golurile sale fantastice.

Citiţi varianta integrală a articolului în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare