; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lie to me

Serialul “Lie To Me – Psihologia minciunii” revine la Pro TV de mâine

14 April 2015

Englezul Tim Roth conduce distribuţia Lie To Me – Psihologia minciunii' – serialul poate fi vizionat (din nou) la Pro TV începând din 15 aprilie – din rolul unui specialist în limbajul trupului.

lie to me

Personajul central al seriei este un psiholog de geniu care s-a specializat în detectarea minciunilor prin analiza microexpresiilor. Dr. Cal Lightman (Tim Roth) şi-a dezvoltat tehnica colaborând cu diverse agenţii de spionaj din Europa, iar acum îşi pune serviciile în slujba autorităţilor americane şi a celor dispuşi să plătească. Lie To Me – Psihologia minciunii' mai oferă o perspectivă în universul său privat. Doctorul este divorţat şi împarte custodia fiicei sale adolescente, pe ai cărei iubiţi nu se poate abţine să nu-i examineze.

Cal Lightman conduce firma sa privată cu ajutorul doctoriţei Gillian Foster (Kelli Williams), faţă de care are sentimente amestecate. În episodul pilot din 3 februarie, echipa Lightman – din care mai fac parte Eli Loker (Brendan Hines) şi Ria Torres (Monica Raymund) – trebuie să extragă adevărul de la  un demnitar acuzat că a plătit pentru servicii sexuale. Şirul suspecţilor din primul sezon continuă cu militari, sportivi, studenţi eminenţi şi ambasadori.

Într-un interviu acordat televisionwithoutpity.com, Tim Roth amintea că oamenii mint din motive foarte, foarte diferite. Trebuie să ţinem cont de faptul că nu ştim ce gândesc. Ne dăm seama când mint, dar nu ştim de ce.' Actorul mai povestea că interpreţii suspecţilor din serial au avut cea mai dificilă misiune. Deveneau foarte conştienţi de expresiile lor după o vreme, pentru că le puneam camera foarte aproape de faţă.'

Inspirat din întâmplări reale

Rolul lui Tim Roth a fost croit după psihologul american Paul Ekman, un pionier în studiul emoţiilor şi relaţia lor cu expresiile faciale. Fost consultant al departamentelor de poliţie şi anti-terorism, acesta şi-a adus contribuţia la realizarea serialului.

Starul englez a acceptat să joace într-un serial pentru a fi mai aproape de soţie şi cei doi băieţi ai lor. Căutam ceva care să mă ţină acasă. Am călătorit atât de mult cu munca, încât îmi doream să rămân aproape de familie.'

Lie To Me – Psihologia minciunii' a rulat pe micile ecrane din SUA în perioada 2009-2011. Serialul are 48 de episoade şi este împărţit în trei sezoane.

Pro TV îl difuzează de luni până joi, de la 23.05.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare