Homepage  / Prime Video

Liam Neeson, mai ocupat ca oricând. Cel mai nou film al său a fost cumpărat cu o sumă record de Amazon

Liam Neeson, mai ocupat ca oricând. Cel mai nou film al său a fost cumpărat cu o sumă record de Amazon
5

de Andreea Hentea,

Dacă înțelegerea în curs se va finaliza, drepturile internaționale asupra filmului „Ice Road 2: Road to the Sky” vor fi vândute către platforma Amazon cu cea mai mare sumă tranzacționată anul acesta pe piața cinematografică de la Cannes: aproximativ 17 milioane de dolari, scrie deadline.com.

După „Drumul terorii” / „The Ice Road” (2021), în care juca rolul experimentatului șofer Mike McCann, care conducea camioane de mare tonaj pe un drum înghețat pentru a salva un grup de mineri prinși în subteran, Liam Neeson revine în „Ice Road 2: Road to the Sky”. Acesta va fi regizat de același Jonathan Hensleigh care a semnat și primul film și se află deocamdată în faza de preproducție.

De pe gheață pe Everest

De data aceasta, personajul neobositului Liam Neeson va schimba îngrozitorul drum de gheață din nordul Canadei cu la fel de neospitalierii munți din Nepal. El pleacă în Nepal pentru a îndeplini ultima dorință a fratelui său mort, care a vrut să-i fie împrăștiată cenușa pe Everest. În timp ce se află într-un autobuz plin de turiști care traversează un traseu extrem de periculos, Mike McCann și ghidul său montan întâlnesc un grup de mercenari nepalezi și trebuie să lupte nu numai pentru a se salva pe ei înșiși și autobuzul de călători nevinovați, ci ajung să-i apere și pe sătenii din zonă. Filmările urmează să înceapă în prima parte a anului 2024.

Unul dintre cei mai prolifici scenariști ai filmelor de acțiune și aventuri, cineastul Jonathan Hensleigh a semnat scenariile unor succese ca „Greu de ucis 3”, „Armageddon” și „Jumanji”. Filmul „The Ice Road” a fost vândut, la rândul său, către Netflix cu suma de 18 milioane de dolari și, de asemenea, către o serie de distribuitori internaționali. Acordul privitor la filmul „Ice Road 2” implică cea mai mare sumă tranzacționată până acum la Cannes, după recenta vânzare a filmului lui Todd Haynes „May December”, care s-a ridicat la 11 milioane de dolari.

Marcus Thomas, Liam Neeson, „The Ice Road” (2021) Credit: Netflix

„Abia aștept să vă povestesc următorul capitol din saga «Ice Road»”, a spus scenaristul și regizorul Jonathan Hensleigh, citat de site-ul movieweb.com. Lisa Wilson, de la compania de producție The Solution Entertainment, a declarat: „Sunt încântată că aducem pe piață această continuare plină de acțiune, știind că este exact ceea ce așteaptă toată lumea și, desigur, suntem bucuroși să ne continuăm parteneriatul cu Liam Neeson”.

Liam Neeson apasă pe accelerație

În ciuda declarațiilor repetate că se va retrage din filmele de acțiune care au ajuns să-i domine ultima parte a carierei, Liam Neeson nu dă semne că ar încetini ritmul.

Actorul (care va împlini 71 de ani pe 7 iunie) a încheiat filmările la „Retribution”, un remake al filmului spaniol „El desconocido” (2015), asemănător ca subiect cu „Speed”, care se va lansa în luna august. Liam Neeson a terminat lucrul și la „In the Land of Saints and Sinners”, în care va juca un asasin pensionat retras într-un sătuc irlandez izolat, film pe care îl vom vedea la toamnă. El va juca, de asemenea, în „Thug”, în care va fi un gangster îmbătrânit care vrea să-și îndrepte relația cu copiii.

Liam Neeson à la sortie de l’émission „The View” à New YorkIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Mai mult, Neeson se pregătește să îl joace pe fiul detectivului Frank Drebin în comedia „Naked Gun”, continuarea filmului „Un polițist cu explozie întârziată 33 1/3” / „Naked Gun 33 1/3” (1994), iar în planurile lui mai intră alte trei filme.

Este vorba despre „Cold Storage”, despre un virus scăpat din laborator care provoacă panică în lume, „Riker’s Ghost”, în care un condamnat pe cale să fie eliberat este forțat să scoată din închisoare un terorist și „Charlie Johnson in the Flames”, un thriller politic despre un jurnalist american care pleacă în Africa pentru a urmări un colonel criminal și a-l aduce în fața justiției.

foto: hepta

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton