Homepage  / Netflix

Leticia Calderon s-a mutat la Netflix! Celebra telenovelistă are rol negativ în serialul „Yeni, mama-surogat” 

Leticia Calderon s-a mutat la Netflix! Celebra telenovelistă are rol negativ în serialul „Yeni, mama-surogat” 

de Ruxandra Dinca,

Serialul mexican „Yeni, mama-surogat”, o producție originală Netflix, este disponibil și la noi. În telenovela cu 24 de episoade, Leticia Calderon, pe care o știm din „Esmeralda” și „Imperiul minciunilor”, face un rol magistral ca principala eroină negativă a poveștii.

„Yeni, mama-surogat”, o producție originală de la Netflix Mexic, poate fi vizionat de câteva zile și pe platforma Netflix România. Serialul, în original „Madre de alquiler” sau „The Surrogacy” după titlul internațional, a fost lansat în iunie în țara de origine. Povestea a făcut ceva valuri, pentru că atinge o temă socială delicată, dar relevantă în Mexic: existența mamelor-surogat, care duc la termen embrionii altor cupluri.

Care e povestea din „Yeni, mama-surogat”

Iată care este sinopsisul oficial al serialului „Yeni, mama-surogat”:

O femeie își închiriază pântecul unei puternice familii de afaceriști mexicani pentru a salva viața tatălui ei. După ce naște, se trezește într-un spital, unde îi se pune în brațe un bebeluș născut cu un handicap fizic. Ani mai târziu, destinul îi reamintește femeii de acest moment important, forțând-o să caute adevărul despre ce s-a întâmplat.

Plasată în Ciudad de Mexico și împrejurimi, telenovela „Yeni, mama-surogat” o are în centru pe tânăra Yeni (Shaní Lozano), o tânără dintr-un trib indigen, care duce o viață onestă și vrea să intre la facultate. Dar Yeni devine victima planurilor diabolice ale unei familii de milionari, care îi forțează mâna. Așa că Yeni acceptă să fie mamă-surogat pentru cuplul Julia și Carlos Huizar (Marcela Guirado și Luis Ernesto Franco). În poveste are un rol esențial și matriarha familiei Huizar, Nora (Leticia Calderon), o femeie fără scrupule, care e șefa unei companii farmaceutice. Intervenția acesteia va avea consecințe tragice.

Pe lângă subiectul principal, serialul „Yeni, mama-surogat”, creat de Araceli Guajardo („Un colț de rai”, „Toantele nu merg în rai”), atinge și alte teme importante: trădare, infidelitate, discriminare. În toată America Latină, serialul s-a plasat pe primele locuri în topurile de audiență Netflix.

Cine face parte din distribuție

Shaní Lozano, actrița din rolul principal, se află aici la debut, fiind foarte lăudată pentru naturalețea și versatilitatea ei. Tânăra are 26 de ani, a terminat studii de actorie și în viața de zi cu zi arată cu totul altfel. Iar succesul serialului a făcut-o peste noapte celebră în Mexic.

În alte roluri din serial apar și câteva fețe cunoscute: Luis Ernesto Franco, care a jucat și în „Señora Acero”, Marcela Guirado, care a avut rol negativ în „Silvana”, dar și Fernanda Borches, pe care o știm din „Candidata”.

Nora Huizar, un personaj oribil

Leticia Calderon, celebră în toată lumea pentru rolul ei de debut din „Esmeralda”, are în „Yeni, mama-surogat” rol negativ. Nu este primul său rol negativ, însă personajul a marcat-o: „Nora Huizar este, în cuvintele actriței de 54 de ani, „un personaj nerușinat, oribil, e o femeie fără inimă, exact opusul meu, ceea ce mi-a îngreunat mult treaba, pentru că a trebuit să gândesc și să simt ca ea, ceea ce nu concep”, a explicat Calderon pentru revista Quién.

Tema mamelor-surogat este una complicat de abordat, a comentat actrița, în interviul pentru aceeași revistă: „Poți să fii de acord sau nu, ce e cert e că se întâmplă în Mexic și de multe ori se face ilegal. Pentru că nu există o legislație, apar abuzuri îndreptate de cele mai multe ori către grupuri vulnerabile, precum indigenii”, a declarat Leticia Calderon.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton