; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cersei compressed

Lena Headey din „Urzeala tronurilor” va juca într-un nou serial: „Beacon 23”

19 March 2021

Lena Headey (47 de ani), celebră pentru rolul lui Cersei Lannister din „Urzeala tronurilor', va juca rolul principal din serialul „Beacon 23', bazat pe bestsellerul omonim scris de Hugh Howey, scrie deadline.com. 

 

Serialul va fi o poveste în genul thriller SF, la care Lena Headey va fi, de asemenea, producător executiv, prin compania sa, Peephole Productions. Creat de reputatul Zak Penn (scenaristul unor producții ca „X-Men: Ultima înfruntare', „Incredibilul Hulk' sau „Ready Player One: Să înceapă jocul'), serialul va fi produs de puternicele studiouri Spectrum Originals și de AMC. 

 

Povestea scrisă de Hugh Howey, autorul celebrei serii SF „Silozul', se anunță captivantă. Ea îi are în centru pe Halan și Aster (Lena Headey), doi eroi ale căror destine se întrepătrund după ce devin, amândoi, prizioneri la capătul universului cunoscut. În secolul al XXIII-lea, personajul interpretat de Lena Headey, Aster, găsește calea către singuraticul Halan, paznicul unui far aflat în cel mai întunecat punct din spațiu, care ajută navele spațiale să se orienteze în traversarea Căii Lactee. Când o navă are probleme, între bărbatul și femeia prinși în capcană începe o înfruntare încordată, fiindcă Halan începe să se întrebe dacă Aster este o potențială prietenă sau adversară. Femeia se pricepe să-și camufleze intențiile, iar Halan își dă seama că ar putea fi un inamic redutabil.  

 

„Când ne-am gândit cine ar fi interpreta ideală pentru Aster, cine i-ar putea oferi puterea, vulnerabilitatea și strălucirea personajului complex creat de Zak, am avut o singură persoană în minte – pe Lena Headey', a spus Katherine Pope, care conduce studiourile Spectrum Originals. „Suntem extrem de încântați să începem acest proiect avându-i alături pe Lena și pe Zak'. 

Zak Penn, creatorul serialului „Beacon 23', a spus, la rândul său: „Lena Headey era deja cunoscută ca una dintre cele mai talentate și versatile actrițe chiar înainte de-a ne oferi un personaj definitoriu pentru istoria televiziunii, precum cel din „Urzeala tronurilor'. Așa că le sunt recunoscător tuturor celor care fac posibilă realizarea acestui serial și care îmi depășesc tot timpul așteptările'. 

Lena Headey a fost nominalizată la Globul de Aur în 2017 și a primit cinci nominalizări la premiul Emmy pentru rolul lui Cersei Lannister din serialul-fenomen „Urzeala tronurilor'. Înainte de acesta, actrița avea deja o filmografie consistentă, fiind cunoscută pentru rolurile din „Frații Grimm', „300 – Eroii de la Termopile' și „Terminatorul: Războiul continuă'. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare