; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dune

Legendary Pictures are drepturile de ecranizare a seriei „Dune”

22 November 2016

Studiourile care au adus pe marile ecrane „Warcraft', „Pacific Rim' și „Jurassic World' au recuperat drepturile de adaptare pentru „Dune', anunță variety.com.

dune

Nu se știe încă la ce le va folosi, dacă este vorba despre o serie de filme și/sau despre un serial și nici un nume de regizor sau actor nu a fost încă asociat cu acest proiect. Singurul lucru cert este că Thomas Tull (CEO Legendary) va fi producător.

De ani de zile, „Dune' nu a mai ajuns pe ecrane. Seria de romane SF, scrise de Frank Herbert din 1965, prezintă lupta pentru putere, dintr-un viitor îndepărtat, din jurul planetei deșertice Arrakis. Singura adaptare care cât de cât se ridică la valoarea cărților este cea realizată de David Lynch în 1984, cu Kyle McLachlan.

Rămâne acum ca Legendary să se gândească dacă va face o serie pentru marele ecran sau va alege un serial TV à la „Urzeala tronurilor'. Având în vedere că este deja în lucru un alt serial după modelul „Urzelii…', adaptat după „Cronicile Amberului', de Roger Zelazny.

Legendary a mai produs „300', regizat de Zack Snyder, „Cavalerul Negru', al lui Christopher Nolan, „Pacific Rim' – Guillermo Del Toro, „Godzilla' – Gareth Edwards și „Jurassic World' și este implicat în noul „Kong: Skull Island'.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole:

Se pregătește un nou serial marca „Urzeala tronurilor'

Cât primesc Meryl Streep şi Robert De Niro pentru a juca în seriale TV?

Robert Downey Jr. debutează ca regizor, cu serialul „Singularity'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare