Homepage  / Seriale / Seriale americane

„Legături primejdioase” va deveni serial și ni-i va înfățișa pe cunoscuții săi eroi în tinerețe

„Legături primejdioase” va deveni serial și ni-i va înfățișa pe cunoscuții săi eroi în tinerețe

de Redactia Tvmania

Rețeaua americană Starz a ordonat recent realizarea serialului „Dangerous Liaisons”, care îi va avea ca eroi pe marchiza de Merteuil și vicontele de Valmont în tinerețe, scrie deadline.com. 

 

Rețeaua americană Starz a anunțat că va realiza serialul „Dangerous Liaisons”, un prequel al acțiunii din cunoscutul roman al lui Pierre Choderlos de Laclos. Acesta va fi o reimaginare a romanului clasic, în care tânăra marchiză de Merteuil va fi jucată de

Alice Englert

Alice Englert

 („Cronicile Casterilor: A 16-a lună”, „Ratched”), iar vicontele de Valmont va fi interpretat de Nicholas Denton (cunoscut din serialul SF „Glitch”). Cei doi trăiesc la Paris, înainte de izbucnirea Revoluției franceze, iar distracția lor preferată o reprezintă manipularea sexuală și socială a celor din jur. Postul Starz, care a lansat seriale celebre, precum „Străina”, „Regina albă”, „Prințesa albă” sau „Prințesa spaniolă”, este considerat ideal pentru a realiza această nouă poveste de epocă, având o distribuție tânără și o sursă literară ilustră. 

 

Publicat în 1782, celebrul roman „Legături primejdioase”, al lui Pierre Choderlos de Laclos, despre putere, manipulare, sex, dar și despre hazardul sentimentelor, s-a dovedit, de-a lungul timpului o bogată sursă de inspirație pentru cinema. În centrul său se află cinica marchiză de Merteuil și viciosul său prieten, vicontele de Valmont, care își propun să-și demonstreze puterea de seducție cucerind cele mai inabordabile persoane din societate. Cei doi pun ochii pe tânăra și neexperimentata Cécile Volanges și pe virtuoasa doamnă de Tourvel, căreia nimeni nu i-a putut reproșa nimic vreodată. Însă hazardul intervine și vicontele se îndrăgostește cu adevărat de madame de Tourvel, pasiunea sa ducând spre un epilog sentimental tragic și neașteptat.  

 

Una dintre cele mai celebre ecranizări ale sale este drama romantică „Legături primejdioase” (1959), regizată de Roger Vadim, cu Jeanne Moreau în rolul lui Juliette de Merteuil și Gerard Philipe în rolul vicontelui de Valmont. A urmat și mai cunoscutul film anglo-american al lui Stephen Frears din 1988, recompensat cu premiul Oscar pentru scenografie, costume și pentru cel mai bun scenariu adaptat (scris de Christopher Hampton, recent laureat cu un Oscar pentru scenariul filmului „The Father”, scris împreună cu Florian Zeller), care i-a adus și un premiu BAFTA.

 

 

Filmul le avea în rolurile principale pe Glenn Close (marvhiza de Merteuil) și pe Michelle Pfeiffer (doamna de Tourvel), nominalizate, amândouă, la Oscar, pentru interpretarea lor, iar vicontele de Valmont era jucat, cu maximum de cinism și maliție, de John Malkovich. Uma Thurman a jucat rolul unei Cécile Volanges ceva mai rebele și mai pragmatice decât personajul literar de la care pornea.  

A urmat ecranizarea lui Milos Forman „Valmont” (1992), cu o distribuție excelentă – Colin Firth (Valmont), Annette Bening (Merteuil), Meg Tilly (Tourvel) și Fairuza Balk (Cecile)  – și ceva mai mult umor decât variantele precedente. Filmul a fost nominalizat la Oscar și la BAFTA pentru cele mai bune costume (semnate Theodor Pistek).  

De mare succes s-a bucurat și „Tentația seducției” (1999), adaptarea americană, ceva mai îndepărtată de sursa literară, regizată de Roger Kumble. Aceasta era o poveste plasată printre liceeni și îi avea în rolurile principale pe foarte tinerii – pe atunci – Ryan Phillippe (Sebastian Valmont), Sarah Michelle Gellar (Kathryn Merteuil), Reese Witherspoon (Annette Hargrove) și Selma Blair (Cecile Caldwell). 

Noul serial Starz „Dangerous Liaisons” este în prezent în pre-producție în Republica Cehă și încă nu are stabilită o dată de lansare.

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton