; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lee Cooper, brandul care a creat hainele de armată în cel De al Doilea Război Mondial

Lee Cooper, brandul care a creat hainele de armată în cel De-al Doilea Război Mondial

10 March 2021

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de compania Lee Cooper, chiar dacă ai sau nu haine de la acest brand. Compania engleză a fost înființată în 1908 de către Morris Cooper și a devenit primul brand de denim autentic din Europa, cu un succes uriaș.

Inițial, brandul Lee Cooper a produs îmbrăcăminte pentru muncitori, precum și articole pentru armata britanică, în al Doilea Război Mondial. După finalizarea războiului, compania s-a ocupat de confecționarea pieselor din denim, dar și a altor articole vestimentare, precum încălțămintea și accesoriile Lee Cooper.

În prezent, Lee Cooper este un brand la fel de puternic, datorită prețurilor avantajoase la haine, încălțăminte și accesorii, la care se adaugă calitatea și durabilitatea produselor. Vrei să afli care este istoria acestui brand? Descoperă informații utile, in articolul de mai jos!

Istoria brandului Lee Cooper

Compania Lee Cooper și-a pus bazele în anul 1908, avându-l ca fondator pe Morris Cooper, de unde a apărut și numele brandului. În fondarea brandului, Morris a fost ajutat de un prieten, Louis Maister, cu care s-a întors în Londra, în orașul natal.

Pe strada Middlesex din Londra, cei doi prieteni s-au ocupat de producția de haine. În 1937, în Stratford se deschide o nouă fabrică pentru producerea articolelor vestimentare din denim, care se bucură de un profit uriaș până la finalul anului.

Ulterior, în primii ani ai războiului, Morris Cooper a decis sistarea producției de haine de lucru pentru muncitori și s-a axat pe crearea uniformelor și a rucsacurilor necesare armatei britanice.

Extinderea brandului Lee Cooper

Din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, în anul 1939, Morris Cooper a decis că afacerea va merge bine doar dacă împarte compania în două părți – una care să se ocupe de hainele de lucru, în timp ce a doua se va concentra pe producerea uniformelor militare, a celor de luptă și a salopetelor.

Decesul lui Morris Cooper în 1940 îl aduce la conducerea companiei pe fiul acestuia, Harold Cooper. Acesta își propune reîmprospătarea și modernizarea companiei și dorește concentrarea pe producția articolelor din denim.

În această perioadă, Harold Cooper decide și schimbarea numelui brandului. Astfel, acesta adaugă numele de familie al soției sale în numele brandului, care devine Lee Cooper.

Fiindcă brandul este cel mai cunoscut pentru jeanșii de calitate, aceștia au fost purtați încă din 1950, atunci când au fost popularizați de către celebrii membri ai formației Rolling Stones. În anii ‘70, compania Lee Cooper începea extinderea la nivel global, cu fabrici deschise în țări precum Franța, Tunisia sau Irlanda.

În 1980, brandul ajunsese să producă aproximativ 50.000 de articole vestimentare pe săptămână, cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lire sterline pe an.

În 1989, Lee Cooper a devenit un brand care opera în peste 70 de piețe din întreaga lume, fiind o companie de lifestyle, care produce articole purtabile și calitative.

Lee Cooper în prezent

Lee Cooper a depășit un secol de la înființare, fiind una dintre cele mai vechi companii producătoare de jeanși din Europa. Mai mult, Lee Cooper se încadrează în topul celor mai importante companii din lume, cu modele unice, de calitate, care se poartă și astăzi.

Pe lângă jeanșii Lee Cooper care sunt la modă, acest brand produce accesorii precum gențile, șosetele și curelele, dar și încălțăminte și obiecte vestimentare sport sau elegante, precum hanorace, geci, cămăși, sacouri și tricouri.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare