; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rares nastase

Leacurile naturiste, o industrie scăpată de sub control, la „România, te iubesc!”

16 September 2016

În această duminică, „România, te iubesc!' a pregătit o anchetă despre consumul mare al produselor naturiste, fără a avea o cultură în acest sens, doar pe baza informațiilor din pliante și a unui marketing agresiv. Rareș Năstase, corespondent special Știrile Pro TV, a încercat să afle toate detaliile din spatele acestei industrii care le aduce producătorilor mari încasări, uneori în detrimentul propriilor clienți.

rares-nastase

Românii au cumpărat anul trecut produse naturiste în valoare de peste 30 de milioane de euro numai din mediul online, în creștere cu 20 de procente față de anul anterior. Suma e triplată de piața mărfurilor vândute la tejghea, în farmacii, hipermarket-uri și în micile magazine de cartier. Tineri și bătrâni, toți cumpără cu încredere o marfă care li se prezintă drept sigură și foarte sănătoasă. Ambalaje studiate, retețe minune, arome diverse, prețuri atractive. Sună prea bine să fie adevărat?

„Este o ediție despre produsele naturiste, adevăruri mai puțin spuse, riscuri la pliculeț, industria care nu ne spune tot. Analize de laborator, dovezi, mărturii și declarații despre o piață care se dezvoltă masiv, deși românul nu are o cultură pentru folosirea acestor produse. Nu ne informăm, ocolim medicul și facem tratamente după ureche, cu niște produse care nu de puține ori ne ascund surprize nesănătoase', a declarat Rareș Năstase.

Ce se regăsește cu adevărat în produsele naturiste, ce trebuie să facă producătorii pentru a primi aviz pentru marfa lor, cum este legislația în ceea privește această zonă de medicină naturistă, dar și la ce riscuri se expun cei care nu consultă medicul și nu se informează, ne va arăta Rareș Năstase în această duminică. Vorbim despre cazuri variate, de la cele ale ceaiurilor care nu conțin doar plantele promise, până la cele foarte grave în care consumul unui anumit leac în exces poate afecta definitiv organismul.

Telespectatorii sunt invitați duminică, de la ora 18:00, la „România, te iubesc!', să descopere ceea ce nu li se explică la tejghea în momentul în care recurg la astfel de remedii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare