; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lazarus vine la Prima

22 September 2008

Luis Lazarus isi foloseste metodele neconventionale de investigatie in slujba postului Prima. In emisiunea “Tribunalul poporului”, acesta face echipa cu doctorul Cristian Andrei, pentru a gasi solutii unor probleme sociale ramase nerezolvate.

Care a fost motivul pentru care ai plecat la Prima, te-ai certat cu Dan Diaconescu?
Eu aveam o oferta de la Vlad Sterescu, seful casei de productie CVB, si nu neaparat de la Prima. Acesta mi-a propus un format pe care eu il facusem pe vremuri la OTV, o emisiune care se numea “Luis Lazarus Live”. Singura problema este ca acea emisiune ma costa cam mult, in jur de 5.000 – 10.000 de euro pe editie, iar toate costurile le suportam eu. OTV primea la sfarsit o caseta cu un produs finit, pe care o punea pe post, fara nici un fel de cheltuieli. In plus, tot eu plateam si spatiul de emisie, iar banii ii recuperam din publicitate. Era job-ul meu, pe care mi-l asumam pentru ca vroiam eu, asa ca eram bine mersi la OTV si inca sunt.

Deci nu este vorba de o cearta intre tine si Dan Diaconescu?
In nici un caz, Dan Diaconescu este nasul baietelului meu, suntem prieteni de zece ani de zile si am facut multi bani impreuna.

Ce-ti poate oferi Prima si nu-ti poate oferi OTV?
Este vorba de o promovare altfel. Emisiunea “Tribunalul poporului” este asemanatoare cu un format pe care eu l-am incercat in trecut. Ce ar fi putut fi mai interesant decat sa-mi exersez formatul pe care l-am mai incercat, dar sa plateasca altcineva? Mi se pare absolut laudabila initiativa. Pe de alta parte, eu cu Prima nu am contract de exclusivitate, iar daca vreau sa dezbat un alt caz la Dan Diaconescu nu cred ca ma opreste cineva.

Ce faci la “Tribunalul poporului”?
Rolurile sunt foarte bine definite in emisiune si la filmari, in sensul ca sunt multe scene in care filmez singur, pe partea de investigatii, ca la final doctorul Andrei sa aiba pe masa cazul concret pentru a il analiza. Astfel, in cunostinta de cauza si cu martorii de fata, intervievati in prealabil de mine, el sa incerce sa emita niste judecati de valoare care intr-adevar sa ajute comunitatea si persoanele respective. Pe viitor, am in vedere sa derulez mai multe cazuri, iar pe masura ce le rezolvam sa le dam pe post.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare