; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

STEFAN DIACONU

Laureații concursului “Drumul spre celebritate” pe scena Sălii Radio

29 January 2016

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie' mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE'.

Miercuri, 3 februarie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului CRISTIAN BRÂNCUŞI, îi veți aplauda pe câștigătorii celei de-a VI-a ediţii a evenimentului – derulate în aprilie 2015, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Cei trei soliști sunt: flautistul ȘTEFAN DIACONU (premiul I), din toamna anului 2015 masterand la Royal Danish Academy of Music, Copenhaga – Danemarca, specializarea flaut, violoncelistul ALEXANDRU TOTAN (premiul al II-lea), student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică București și pianistul IONUȚ GABRIEL DIACONU (premiul al III-lea), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu București.

Laureații au fost aleși de un juriu alcătuit din muzicologul Oltea Șerban Pârâu, dirijorul Tiberiu Soare şi Sebastian Gheorghiu – director Excesmusic, după ce finaliștii parcurseseră cinci etape de concurs.

Repertoriul serii de la Sala Radio va reuni trei partiuri: Beethoven – Concertul în do major pentru pian și orchestră nr. 1, Saint Saens – Concertul nr. 1 în la minor pentru violoncel şi orchestră și Sebastian Androne: „certo, con flauto' pentru flaut, orchestră de coarde și percuție – lucrare interpretată în primă audiție absolută. Sebastian Androne este laureatul ediției a XIV-a a Concursului Internațional George Enescu', secțiunea Compoziție, pentru partitura sa simfonică intitulată Tektonum / motto: Every act of creation is first of all an act of destruction'. Parteneri ai evenimentului de la Sala Radio sunt Asociația Pro Valores și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

„DRUMUL SPRE CELEBRITATE' este un eveniment educațional organizat de Radio România Cultural, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Pro Valores', Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic. Iniţiator şi coordonator al proiectului: Sebastian Crăciun, realizator Radio România Cultural.

Ștefan Diaconu

Ștefan Diaconu

Flautistul Ștefan Diaconu a studiat pianul și apoi flautul la Colegiul Naţional de Arte OCTAV BĂNCILĂ' din IAŞI, a fost apoi student la Universitatea Națională de Muzică București, iar în prezent este masterand la Royal Danish Academy of Music, Copenhaga – Danemarca, specializarea flaut. A beneficiat de o bursă Erasmus la Universitatea din Varșovia, a participat la mai multe cursuri de măiestrie susținute de: Jean Claude Gerard, Michael Cox și Gergely Bodoky, colaborează cu Filarmonica 'George Enescu', Filarmonica din Pitești și Camerata Regală.

Alexandru Totan

Alexandru Totan

Violoncelistul Alexandru Totan s-a născut într-o familie de muzicieni și a început studiul violoncelului la 7 ani cu unchiul sau, Dan Totan. De asemenea, și-a perfecționat tehnica violoncelistică și cu maestrul Aurel Niculescu. A absolvit Liceul de Muzică George Enescu' din București, în prezent fiind student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu. A câștigat mai multe premii naționale și a avut diverse recitaluri și înregistrări în București, solo și în formație de trio.

Ionuț Gabriel Diaconu

Ionuț Gabriel Diaconu

Pianistul Ionuț Gabriel Diaconu a obținut mai multe premii la concursuri precum Concursul Național de Pian Tinere Talente' București, Concursul Internațional de Interpretare George Georgescu' – Tulcea, Concursul Național de Pian Carl Czerny' – Piatra Neamț. Tânărul muzician a fost deja invitat să cânte în recitaluri organizate la Muzeul Național George Enescu', la Muzeul Cotroceni (în cadrul manifestărilor dedicate zilei liceului), la Institutul Maghiar Balassi – București etc. În 2014 a participat la un curs de măiestrie susținut de pianistul rus Eduard Kunz.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.
Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare