; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lashana Lynch

Lashana Lynch va juca într-un film muzical produs de Netflix

07 January 2021

Lashana Lynch (33 de ani) va juca rolul lui Miss Honey în remake-ul muzical al filmului „Matilda', care va fi produs de Netflix, informează people.com. 

 

Eroina filmului original, „Matilda' (1996), interpretată de Mara Wilson, era o fetiță foarte inteligentă care le ținea piept, cu ajutorul inimoasei profesoare Miss Honey (interpretată atunci de Embeth Davidtz), unor părinți iresponsabili (jucați de Rhea Perlman și Danny DeVito) și unei școli absurde. 

 

Noul film muzical produs de Netflix va avea drept sursă de inspirație atât romanul clasic scris de Roald Dahl (la fel ca filmul din 1996), cât și piesa de teatru „Matilda the Musical' (1988), scrisă de Dennis Kelly. Aceasta a fost montată la Londra și premiată cu Tony. În această variantă, mica Matilda are inclusiv puteri telekinetice, pe care le folosește pentru a-și contracara agresorii, inclusiv pe Miss Agatha Trunchbull, nesuferita directoare a școlii. 

 

Încă nu se știu multe detalii despre filmul Netflix, în afară de faptul că acesta va fi regizat, ca și piesa londoneză, de Matthew Warchus, iar scenariul va fi scris de dramaturgul Dennis Kelly, păstrând libretul și muzica semnate de Tim Minchin. 

 

Frumoasa actriță de origine jamaicană Lashana Lynch a devenit cunoscută după rolul din „Captain Marvel' (2019), iar în curând o vom vedea în noul film din seria Bond, „Nu e vreme de murit', în rolul lui Nomi. Într-un interviu luat de Harper’s Bazaar în luna noiembrie, actrița a vorbit inclusiv despre zvonurile care au circulat, că ea ar putea fi următorul James Bond, primul în variantă feminină. Publicația a ținut să clarifice faptul că nu este deloc vorba despre un alt James Bond, pe care Daniel Craig îl joacă încă din 2006, ci despre agenta secretă Nomi, pe care o joacă Lashana Lynch în film, care primește indicativul 007 în timp ce Bond se află în exil. 

Întrebată care au fost reacțiile publicului după o asemenea decizie, actrița a spus că a avut parte de atacuri și comentarii abuzive pe rețelele sociale, așa că a trebuit să ia o pauză de la toate. „M-am gândit apoi că asemenea comentarii nu trebuie luate personal, fiindcă ar fi fost îndreptate spre orice altă actriță de culoare implicată în asemenea proiect revoluționar'. 

La începutul filmului „Nu e vreme de murit' există, conform unei surse, o scenă în care M spune: „Vino încoace, 007', după care apare o frumoasă femeie de culoare. „E un moment în care îți cade pop-cornul din mână, a mai spus sursa, fiindcă știi că Bond e încă Bond, dar ștafeta pare să treacă spre această nouă agentă'. 

Lashana Lynch a mai spus că la început i-a fost teamă că această mișcare curajoasă nu va fi acceptată de unii fani ai francizei și că personajul ei se va pierde în spatele figurii lui Bond, dar că frica i s-a risipit după ce a discutat cu regizorul Cary Joji Fukunaga, cu producătoarea Barbara Broccoli și cu scenarista Phoebe Waller-Bridge și a văzut că au multe idei în comun.  

Până la urmă, personajul ei e menit să confere filmului o „perspectivă feminină proaspătă', un personaj subtil, credibil, poate chiar un pic incomod. „Nu am vrut să fie genul de personaj slab și artificial și să pierd ocazia de-a conta în poveste', a mai spus ea. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare