; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Top gun maverick nosto 784x403

Lansarea noului film „Top Gun: Maverick” așteaptă până la Crăciun

03 April 2020

Lansarea noului film în care Tom Cruise reia rolul irezistibilului Pete „Maverick' Mitchell, unul dintre cele mai așteptate titluri ale anului, s-a amânat, din motive de pandemie, pentru luna decembrie. 

Continuarea peliculei „Top Gun' (1986), devenită, între timp, un film clasic, trebuia să aibă premiera pe 26 iunie, dată devenită imposibil de respectat din cauza ravagiilor făcute de coronavirus. Filmul este una dintre ultimele premiere amânate de Hollywood, lovit în ultima perioadă de o rafală de amânări și anulări ale producțiilor care trebuiau să ajungă în acest an în cinematografe. Tom Cruise (57 de ani), vedeta sa, tocmai a transmis pe Twitter că va mai dura până la reîntâlnirea cu Maverick

. „Știu că mulți dintre voi ați așteptat povestea asta de 34 de ani. Din nefericire, va dura un pic mai mult. «Top Gun: Maverick» va zbura din nou abia în decembrie. Până atunci, păstrați-vă, toți, în siguranță', le-a spus actorul fanilor.

Aceștia erau deja entuziasmați de secvențele spectaculoase văzute în trailerul filmului, în care cascadoriille au fost făcute, ca întotdeauna, de Cruise însuși. Mai mult, actorul, care este și un pilot experimentat, a insistat ca și colegii de distribuție să facă antrenamente serioase și să ia orele de zbor necesare pentru a-și face singuri cascadoriile. 

Apropo de cascadorii, producătorul celor două filme, Jerry Bruckheimer, a povestit că la «Top Gun» actorii fuseseră, toți, plasați în carlinga avioanelor F-14 și că rezultatul a fost că nu s-a putut folosi niciun cadru cu ei, cu excepția câtorva cu Tom Cruise, fiindcă toți au început să vomite. „Era de-a dreptul isteric să vezi cum li se roteau ochii în cap, așa că a trebuit să folosim suspensii cardanice (sisteme care permit unui obiect suspendat să-și păstreze poziția orizontală – n.n.) ca să-i putem filma. În filmul nou, Tom s-a asigurat însă că toți actorii pot călca în noile avioane F-18 fără efecte colaterale'. 

Iar noua peliculă chiar promite să fie altceva. În timpul filmărilor la „Top Gun: Maverick', Tom Cruise le-a spus reprezentanților studiourilor Paramount: „Nu vă închipuiți cât de dificil va fi acest film. Nimeni n-a mai făcut așa ceva vreodată, nu s-au mai filmat secvențe aeriene în acest mod. Și, ca să fiu sincer, nici nu știu dacă se vor mai filma'. Actorul a jucat în noua peliculă punând condiția ca el să supervizeze toate cascadoriile și a refuzat total realizarea scenelor respective cu ajutorul ecranului verde sau al efectelor generate pe computer. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare