; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lance Armstrong pedalează în ultimul său Tur al Franţei

05 July 2010

Ultimul tur al lui Lance

Americanul în vârstă de 38 de ani, care deţine recordul de victorii în Marea Buclă, renunţă la pedalat. Armstrong vrea un ultim titlu pentru a-şi întregi un palmares senzaţional

Lance Armstrong are 38 de ani, un record de şapte victorii consecutive în Turul Franţei şi un ultim vis în plan sportiv: încă un titlu în cea mai prestigioasă cursă ciclistă a lumii. „Într-adevăr este ultimul Tur al Franţei. A fost o mare aventură. Am început să trăiesc trei săptămâni formidabile', şi-a anunţat Lance fanii prin intermediul reţelei de socializare Twitter,  înainte de începutul competiţiei.

Ciclistul şi-a corectat imediat mica greşeală: „Îmi pare rău, am vrut să spun: este ultimul «meu» tur'. Cât de gravă a fost eroarea rămâne de discutat. Turul Franţei va avea, cu siguranţă, un viitor, dar nimeni nu ştie cum va arăta acesta fără recordmanul său şi, totodată, cea mai importantă figură din istoria sa recentă. Lance nu poate numi tentativa de a câştiga pentru a opta oară „Marea Buclă' o încercare.

Viaţa i-a oferit alte încercări, mult mai periculoase, pe care le-a învins cu tenacitatea care l-a transformat în cel mai titrat ciclist.

A spus „nu' cancerului

Lance a fost o fire sportivă de mic. A început cu înotul, a continuat la triatlon, dar, până la urmă, şi-a găsit drumul pentru care a fost făcut. S-a urcat pe bicicletă şi a pedalat spre glorie chiar şi după ce viaţa l-a încercat din plin. În 1996, când nu cunoscuse încă gloria, Lance a fost diagnosticat cu cancer testicular.

Curând boala s-a extins, afectându-i abdomenul, plămânii şi creierul. Au urmat operaţii, chinuitorul tratament numit chimioterapie şi un pronostic crud al doctorilor: maximum 40 la sută şanse de a supravieţui. După trei ani de la teribilul diagnostic, Lance s-a încoronat pentru prima oară ca învingător în Turul Franţei.

.

Citiţi textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare