; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Lacul lebedelor” şi „Cenuşăreasa” vin la Sala Palatului

„Lacul lebedelor” şi „Cenuşăreasa” vin la Sala Palatului

31 March 2015

Sala Palatului se pregăteşte, weekend-ul acesta, de o feerie pe gheaţă. Vineri, 4 aprilie, puteţi urmări spectacolul „Lacul lebedelor', iar sâmbătă, cinci aprilie, „Cenuşăreasa'.

„Lacul lebedelor' şi „Cenuşăreasa' vin la Sala Palatului

Astfel, vineri, de la ora 20.00, în spectacolul „Lacul lebedelor', zeci de campioni balerini-patinatori, toţi ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, vă vor introduce în lumea de basm a prinţesei Odette transformată în lebădă de vrăjitorul Rothbart, geniul rău.

A doua zi, sâmbătă, de la ora 18.00, povestea magică a Cenuşăresei va prinde contur pe cele trei tone de gheaţă care vor acoperi scena Sălii Palatului.

Conceptul de balet pe gheaţă a fost creat în 1967 de coregraful Konstantin Boyarsky, care a avut ideea de a transpune arta baletului clasic de pe scena pe patinoar, combinând baletul cu patinajul artistic. Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg numără aproximativ 80 de balerini patinatori, mulţi campioni europeni, mondiali sau olimpici la patinaj artistic, majoritatea maeştri ai sportului în Rusia.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare