; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

La Torino încep Campionatele Mondiale de patinaj artistic

22 March 2010

Oraşul italian Torino găzduieşte ediţia de anul acesta a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic (transmisă pe micile ecrane de TVR 2 şi Eurosport). În cadrul competiţiei, se întrec majoritatea medaliaţilor de la Jocurile Olimpice de la Vancouver din februarie.

Pe gheaţa patinoarului Palavela din Torino îi veţi putea vedea în perioada 23 – 27 martie pe cei mai buni patinatori ai lumii. Favorită în cadrul probei feminine este frumoasa sud-coreeancă Kim Yu-Na, campioana mondială şi olimpică en-titre. Sportiva în vârstă de 19 ani a stabilit un record la Jocurile Olimpice de anul acesta fiind prima patinatoare din istoria noului sistem de arbitrare (introdus în 2005) care a obţinut un punctaj total de peste 200 de puncte (228.56). La un loc pe podium râvnesc şi japonezele Miki Ando (singura patinatoare care a reuşit să sară corect într-o competiţie un cvadruplu tulup) şi Mao Asada. La perechi, câştigătorii de anul trecut de la Los Angeles, germanii Aliona Savcenko şi Robin Szolkowy, vor trebui să facă faţă echipei din China formată din Xue Shen şi Hongbo Zhao (campionii olimpici de anul acesta).

Europenii nu mai sunt favoriţi la dans

În proba de dans, în lipsa ruşilor Ocsana Domnina şi Maxim Şabalin, deţinătorii titlului mondial actual, primele două locuri de pe podium vor fi disputate de câşigătorii medaliilor de aur şi de argint de la Vancouver şi anume de canadienii Tessa Virtue şi Scott Moir şi de americanii Meryl Davis şi Charlie White.

Citiţi varianta integrală în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare