; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Savas   Yasemin

La taifas cu Murat Yildirim din „Dragoste şi pedeapsă”

24 February 2011

În serialul „Dragoste şi pedeapsă', Murat Yildirim (31 de ani) este Savaş, un om de afaceri care trăieşte o iubire imposibilă. Într-un interviu apărut recent în presa turcă, actorul turc a vorbit despre atmosfera de la filmări, despre ce face în timpul liber şi despre planurile lui muzicale.

Yasemin

Filmările la serial continuă. Care este atmosfera pe platouri?

Murat Yildirim: Filmările merg bine. Îmi place ceea ce fac, aşa că nu mă plâng. Povestea serialului este foarte interesantă şi captivantă, iar echipa cu care lucrez este formată din prieteni. Şi ăsta este lucrul cel mai important. Niciodată nu mi s-a întâmplat să mă trezesc dimineaţa şi să zic „of, trebuie să mă duc la muncă'.

Nu toate serialele devin succese pe micul ecran. Ai avut vreo reţinere din acest punct de vedere atunci când ai acceptat acest proiect?

Din momentul în care am citit scenariul, am ştiut ca va fi o producţie de succes. Povestea şi castingul fac ca serialul să fie unul apreciat de public, iar noi îndeplineam ambele condiţii, aşa că nu aveam de ce să îmi fac probleme. Echipa cu care lucrez în acest moment a avut o serie de proiecte de success („1001 de nopţi' –n.r.). Din fericire, eu nu am avut astfel de probleme cu proiectele în care am fost implicat, însă dacă ar fi să se întâmple nu cred că m-ar afecta foarte tare pentru că în momentul în care încerci să faci nişte lucruri pe placul unora pierzi şi tu nişte lucruri pe drum…

Ai primit vreo propunere în această perioada pentru vreun film?

Am primit o ofertă din Asia. Am lucrat la un film care va fi difuzat în vară, atât în Turcia, cât şi în 22 de ţări arabe simultan. În momentul în care voi termina filmările acestui serial, voi lua o pauză pentru că vreau ca în viitor să mă dedic filmelor de lungmetraj.

Ce îţi doreai să faci in copilarie?

În copilărie îmi doream să devin star rock, să cânt. Uneori când ieşeam din baie luam pieptenele în mână şi mă apucam de cântat în faţa oglinzii. În momentul în care realizam cât era de ridicol, aruncam pieptenele şi fugeam în casa. Asta este o amintire din copilărie care mă amuză.

Cum a început pasiunea pentru muzică?

În studenţie făceam muzică, dar într-un stil amator. Mai întâi am cântat la chitară şi apoi am cântat la baterie. Nu prea am avut concerte în acea perioadă dar de fiecare dată când aveam timp ne adunam şi ne pregăteam.

Acum, cu programul tău încărcat, mai ai timp de muzică?

Din păcate nu prea am timp şi recunosc că nu mai este o prioritate, iar acest lucru mă întristează. Însă în cel mai scurt timp cu putinţă ma voi reapuca de muzică. Sunt nevoit să fac acest lucru în primul rând pentru mine, pentru că îmi place foarte mult muzica.

Vrei să transformi această pasiune într-un proiect muzical?

Vreau să fac ceva ce îmi place foarte mult. Mi-ar plăcea să ne adunăm câţiva prieteni şi să facem muzică. Acest lucru mi-ar fi de ajuns.

Ce trupe îţi plac?

Îmi place foarte mult Metallica. Îmi plac şi trupe noi, dar nu pot renunţa la clasici. Înainte se făcea rock de-adevăratelea, fără tente comeriale, adică hard rock. Din această cauză, trupele mele preferate rămân cele din acea perioadă.

Murat Yildirim 2Soţia ta (Burçin Terzioğlu, care joacă în „Ezel' şi i-a fost parteneră în serialul „Firtina'/„Furtuna', în 2006) a spus că tu i-ai ales cele mai multe dintre haine. Cred că îţi place să faci cumpărături…

Să fac cumpărături pentru mine nu prea îmi place. Când mă duc să îmi iau ceva nu stau mai mult de zece minute. Aleg ceva ce mi se potriveşte şi cumpăr. Însă când este vorba de Burçin, totul se schimbă… În momentul în care intru într-un magazin, îmi doresc mereu să îi cumpăr ceva frumos.

Care este stilul tău preferat când vine vorba de vestimentaţie?

Îmi place să mă îmbrac în funcţie de eveniment. Stilul meu preferat este cel casual. Uneori pun un tricou şi o pereche de jeans pe mine şi ies din casă. Nu îmi aduc aminte să fi pierdut vreodată timp în faţa oglinzii.

Este ceva ce nu poţi suporta în materie de haine la femei şi barbaţi?

Hainele pot spune multe despre personalitatea unui om. Şi asta mă face uneori să etichetez pe cineva înainte să apuc să cunosc persoana respectivă.

Ai vreo haină de care eşti dependent?

Cercei, blugii, tricourile şi ghetele. Dar nu am nici o haină la care nu aş renunţa. Dacă vreunui prieten îi place tricoul de pe mine sau orice altceva, i-l dăruiesc imediat.

Nu ai putea trăi fără…

Ochelari de soare (folosesc mai multe mărci, dar nu pot renunţa la modelul clasic de la Ray-Ban), telefon (pentru că sunt inginer la bază, urmăresc îndeaproape tot ce se întâmplă nou în materie de tehnologie şi pentru că am acces la internet foarte uşor prefer iPhone-ul, cafea (dimineaţa, când mă duc pe platourile de filmare, beau un Nescafe, iar după-amiaza neapărat o cafea turcească).

Unde îţi face plăcere să te duci în timpul liber?

Într-un bar unde au muzică bună sau la un concert. Întotdeauna cu soţia.

Nu prea te vedem în ziarele de scandal…

Poate pentru că nu vreau să fiu acolo. Ceea ce se întâmplă la mine în casă vreau să fie al meu şi nu vreau să împart acel lucru decât cu soţia şi familia mea.

Ce faci ca să te relaxezi?

Îmi place foarte mult să mă duc într-un loc îndepartat şi să-mi închid telefonul.

De exemplu unde?

Nu contează. Sunt nişte sate în Anatolya unde mă duc cu Burçin, însă nu vă spun cum se numesc :). Ne plac foarte mult locurile liniştite.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare