; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Btt2

La „România furată”: Biroul de Turism pentru Tineret – istoria unui eșec

13 October 2015

Astăzi, de la 21.00, în cadrul campaniei „România furată', de la Digi 24, sunt analizate privatizările dubioase ale activelor Biroului de Turism pentru Tineret.

20 de ani. Atât i-a trebuit Biroului de Turism pentru Tineret ca să îşi vândă cea mai mare parte a patrimoniului unor rechini imobiliari. Astăzi, de la 21.00, o nouă anchetă marca România furată' scoate la iveală o afacere înfloritoare pentru unii, dar un dezastru financiar pentru BTT. Multe dintre destinaţiile de vacanţă deţinute de Birou au devenit ţinta preferată a rechiilor imobiliari. Astfel, proprietăţi de sute de milioane de dolari au fost privatizate pe nimic. Chiar şi un primar deţine astăzi unul dintre fostele hoteluri ale BTT. În timp ce instituţia se luptă să supravieţuiască, cei cărora le-a vândut activele prosperă.

btt2

Până în 1990, Biroul de Turism pentru Tineret deţinea aproape întreaga staţiune Costineşti, patru complexuri în zone turistice, tot atâtea baze sportive şi de agrement în Bucureşti, hoteluri şi câte un sediu de agenţie în fiecare judeţ. Astăzi, BTT mai deţine un singur hotel: Forum, din Costineşti. Nu mai are niciun complex turistic, din bazele sportive mai deţine doar câteva bucăţi, iar din staţiunea Costineşti, aproape 73 de clădiri. Multe dintre ele stau cu lacătul pe ele, iar altele au fost devastate de hoţi.

Moştenirea Biroului de Turism si Tineret îmbogăteşte însă buzunarele altora. Cine sunt ei şi cine a avut interesul să distrugă o instituţie a statului care stătea pe un munte de aur aflăm diseară, de la 21.00, la „Jurnalul de seară'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare