; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Mick_birthday_spilledcake_v1b

La mulți ani, Mickey! Primul desen animat cu celebrul personaj a apărut în 1928

18 November 2016

Mai mult decât oricare alt personaj animat, Mickey Mouse apropie generații și este un simbol global ce le reamintește oamenilor de toate vârstele de avantajele râsului, ale optimismului și ale speranței.

[Not a valid template]

Are un farmec universal și capacitatea de a stabili o legătură emoțională cu generații diferite din toată lumea, astfel încât niciun alt personaj nu ocupă un loc asemănător în inimile și mințile consumatorilor de pe tot globul.

Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de animații diferite. Nu doar că a inspirat cele mai celebre parcuri tematice din lume și apare în numeroase turnee „Disney On Ice' și „Disney Live!', dar Mickey Mouse continuă să își îndeplinească rolul de muză pentru toate creațiile Disney.

Mickey Mouse este distractiv, optimist și prieten bun cu Donald Duck, Daisy Duck și Minnie Mouse. El trezește în adulți nostalgia copilăriei și prezintă copiilor valori pozitive, amuzând și încântând totodată publicul, oriunde ar fi.

Știați că…

* Mickey Mouse a debutat în Steamboat Willie în data de 18 noiembrie 1928, primul desen animat difuzat cu sonor sincronizat?

* Lui Mickey Mouse i-a dat voce chiar Walt Disney până în 1946, când rolul a fost preluat de Jim McDonald? Jim a fost vocea lui Mickey timp de 30 de ani.

* Mickey Mouse este unchiul a doi nepoți, Morty și Ferdy Mouse, care apar cu el în Mickeys Steam Roller în 1934?

* Mickey Mouse este personajul franciză numărul 1 din lume?

* Topolino este numele italian al lui Mickey Mouse și titlul popularei cărți de benzi desenate publicate prima dată în decembrie 1932, ceea ce o face prima carte de benzi desenate Disney? În mod impresionant, peste 65% din cititorii lui Topolino au peste 18 ani.

* Mickey Mouse are mai mult de 250 milioane de cititori în Europa cu peste 130 reviste disponibile în 25 de limbi, care s-au vândut în mai bine de 80 milioane de exemplare în ultimii doi ani?

* În 2017, Mickey Mouse și prietenii săi vor fi protagoniștii unui nou serial animat Mickey and the Roadster Racers, program destinat preșcolarilor la Disney Junior.

 

Votează şi TVmania te premiază!

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare