; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The King Who Tricked Hitler

La 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, History redifuzează „Regele care l-a învins pe Hitler”, despre Regele Mihai

04 May 2020

În acest weekend, pe 9 și 10 mai, postul History programează o serie de documentare speciale pentru a marca 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Între ele se numără și „Regele care l-a învins pe Hitler', despre rolul jucat de regele Mihai în grăbirea sfârșitului confragrației mondiale. Iată mai jos, cronologic, programele speciale:

 

„Naziști și droguri: Hitler și Blitzkrieg' (în original „Nazis on Drugs: Hitler And The Blitzkrieg') explorează originea, impactul și efectele consumului de droguri sponsorizat de stat care a ajutat la crearea, dar și la, în cele din urmă, distrugerea celui de-al treilea Reich. 

Sâmbătă, 9 mai, 13.00

 

„Evangheliile naziste' („The Nazi Gospels' în original) examinează rădăcinile ideologiei naziste și modul în care al treilea Reich s-a folosit de versiuni răstălmăcite ale istoriei și religiei pentru a-și consolida puterea și a conduce Germania spre război și genocid.

Sâmbătă, 9 mai, 14.35

 

„Regele care l-a păcălit pe Hitler' (în original „The King Who Tricked Hitler') este una dintre ultimele și cele mai interesante povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul șef de stat care a supraviețuit acestuia, Regele Mihai I al României: „Am luat trenul spre Berlin pentru a vedea cealaltă parte a monedei și am luat masa cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.' Este povestea unei decizii a Regelui care, într-un moment critic al războiului, a renunțat la sprijinul Germaniei, îndreptând România spre Aliați, ducând astfel la un sfârșit mai rapid al războiului. Este o poveste despre intrigi între palate. Și o poveste plină de înșelăciuni. De la Palatul Buckingham la București. De la Moscova la Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocrați și șantaj în bătaia armelor. Și curajul unui tânăr Rege care a îndrăznit. România, la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era o națiune foarte tânără, clădită cu numai 20 de ani în urmă.

Duminică, 10 mai, 13.00

 

„Dovezile pierdute – Evadarea din Normandia' (titlul original „Evidence Lost – The Breakout from Normandy') examinează, prin utilizarea unor fotografii de o mare importanță istorică recent descoperite, realizate în timpul războiului, dar și în zilele și săptămânile anterioare acestuia, modul în care Operațiunea Cobra le-a permis Aliaților să treacă în Franța.

Duminică, 10 mai, 14.00

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare