Homepage  / Netflix

La 4 ani de la finalul „Urzeala tronurilor”, ce mai fac creatorii serialului, David Benioff și D.B. Weiss?

La 4 ani de la finalul „Urzeala tronurilor”, ce mai fac creatorii serialului, David Benioff și D.B. Weiss?

de Mioara Tronaru,

Nu auzise nimeni de David Benioff și D.B. Weiss înainte de „Urzeala tronurilor”, iar acum s-a așternut aceeași liniște peste numele lor. A fost un tsunami de furie din partea fanilor serialului cu dragoni, apoi ceva zvonuri despre alte proiecte la care lucrează și apoi... nimic. Dar anul acesta, lucrurile ar putea să se schimbe și să ne reîntâlnim cu „tartorii” din Westeros.

distribuția Game of Thrones , David Benioff, D.B. Weiss,

Primul proiect, mort în fașă

David Benioff și D.B. Weiss au reușit să facă din „Urzeala tronurilor” un succes mondial. Chiar dacă finalul a părut grăbit, dezamăgitor și departe de a satisface așteptările fanilor, nu li se poate contesta incredibila capacitate de a cuceri întreaga lume cu o poveste cu dragoni și iz medieval.

Și ambii păreau pe val și gata să aducă următorul mare serial… Și de-atunci nimic, cei doi par cu totul absenți de peste 4 ani din industrie, iar despre proiectele lor post-GOT nu mai suflă nimeni nicio vorbuliță.

Primul era o chestie ambițioasă, pusă la cale, chiar dinainte de ultimul sezon din „Urzeala tronurilor”, împreună cu HBO. Dacă vă mai amintiți, era vorba de un serial dramatic, numit „Confederate”, care ar fi prezentat o versiune alternativă a istoriei, una în care sfârșitul Războiului de Secesiune ar fi fost cu totul altul, Statele Confederate ale Americii ar fi câștigat și ar fi creat o Americă în care sclavia ar fi fost în continuare legală.

În afara faptului că subiectul în sine e controversat, numai ideea că doi oameni albi or să se ocupe de un serial despre sclavie a generat tone de reacții negative. Lucru care i-a lăsat pe cei doi cu gura căscată:

„Ne așteptam la ceva critici. Știam că e un subiect sensibil. Dar e doar în stadiul de proiect și nu am scris nici măcar un rând. Așa că, o astfel de indignare, ni se pare surprinzătoare… Este un pic prematur. Nici măcar nu am început”, declarau cei doi în 2017, preluați de Vulture.

Adevărul e că în stadiul de proiect a și rămas. Serialul nu a depășit niciodată nivelul de idee, dar a reușit performanța de a crea o adevărată polemică fără măcar să existe.

Al doilea proiect, abandonat

Imediat după finalul „Urzelii…”, cei doi au fost curtați de producătorii unor povești dintr-o „galaxie foarte, foarte îndepărtată”. Al doilea mare proiect al lui Benioff și Weiss ar fi trebuit să fie în universul „Star Wars”, în care cei doi ar fi trebuit să supervizeze o nouă trilogie din celebra franciză intergalactică. Și din ăsta s-a ales praful, se mai știe vag că ar fi fost vorba de o poveste care ar fi explorat originile Ordinului Jedi. Dar, n-a fost să fie…

De fapt, în timp ce se gândeau la „Star Wars”, David Benioff și D.B. Weiss negociau cu Netflix. Și când au bătut palma cu gigantul de streaming, orice alte proiecte au căzut palangă la pământ mai ceva ca amărâta de cânepă a mătușii Mărioara. Pentru 200 de milioane de dolari, Netflix și-a asigurat un contrat de exclusivitate cu „tăticii” „Urzelii tronurilor”.

Serialul cu care vor reveni după „Urzeala…”

Așa că dacă nu știați ce fac acum David Benioff și D.B. Weiss, aflați că lucrează.

De doi ani, cei doi își pun la cale marea revenire, sperăm, cu un serial ce adaptează trilogia SF „Problema celor trei corpuri” (în original „The Three-Body Problem”), de Cixin Liu, care povestește primul contact al omenirii cu o civilizație extraterestră. Nu vă faceți griji, toate cele trei romane sunt terminate, de fapt sunt apărute și la noi, la Editura Nemira, deci Benioff și Weiss nu mai trebuie să stea după nimeni pentru următoarea carte și nici nu mai trebuie să inventeze ei cine știe ce.

Dacă despre proiect se știa mai demult, surpriza recentă e că în distribuție sunt multe fețe pe care le-am mai văzut și în „Urzeala tronurilor”, de zici că e reuniunea de clasă. Alături de Benedict Wong sau Eiza González, îi vom vedea pe John Bradley – cunoscut ca Samwell Tarly în GOT, Liam Cunningham – fostul Davos Seaworth sau Jonathan Pryce – High Sparrow.

Serialul „The Three-Body Problem” va avea 8 episoade și este așteptat să aibă premiera în 2023, cel mai probabil spre sfârșitul anului, evident pe Netflix.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton