; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1

„Kuruluş Osman”, noul serial al lui Burak Özçivit, începe în această seară în Turcia

20 November 2019

Serialul, a cărui premieră  a fost stabilită pentru 20 noiembrie de ceva vreme, este așteptat la postul ATV de fanii de pretutindeni și, după ce au investit enorm, producătorii turci sunt convinși că vor da lovitura cu ambițiosul proiect.

 

de Alexandra Dorobanțu

 

Acțiunea se petrece la sfârșitul anilor 1200 și îl are în centru pe Osman Gazi (interpretat  de charismaticul Burak Özçivit), fiul lui Ertuğrul Bey, fondatorul Imperiului Otoman, și este o continuare a altui serial de mare succes în Turcia, „Diriliş: Ertuğrul'. 

Toți se așteaptă ca serialul să aibă un succes fantastic atât în Turcia, cât și peste hotare, deoarece, potrivit presei locale, calitatea producției, platourile, costumele și echipa în întregime pot rivaliza cu cele hollywoodiene.

Producătorul Mehmet Bozdağ a fost foarte atent la detalii, așa că, timp de 9 luni, toți actorii s-au antrenat asiduu, devenind maeștri în călărie, scrimă, luptă corp la corp și coregrafie. Timp de mai multe săptămâni au participat la antrenamente militare în munți și păduri, antrenamentele fiind supervizate de ofițeri în rezervă din forțele speciale turce. Ba chiar, scrie presa turcă, echipa  a fost împărțită în două grupuri care s-au luptat între ele, unul dintre ele fiind condus de Burak Özçivit. 

Pe lângă genul acesta de pregătire fizică, actorii din echipă au participat la cursuri despre istoria și viața socială din acea perioadă.

 

„Otomanii' în cifre

 

Au fost folosite 103 corturi făcute în Turkmenistan. 150 de meșteșugari au folosit crengi de salcie pentru crearea cadrului pe care au fost fixate. Pentru materialul din care au fost făcute corturile s-a folosit lână de capră și oaie și războaie vechi de țesut. Pereții interiori au fost tapetați cu carpete lucrate manual, lucrate tot în Turkmenistan.

Pe unul dintre platouri au fost reconstruite cinci tabere ale nomazilor. În afara celei principale a tribului Kayi, telespectatorii vor mai descoperi alte patru, care vor deveni baza Imperiului Otoman. Mai mult, au fost create patru orașe complete – conace, bazare, magazine, case, piețe și moscheie, inclusiv un lac artificial!

În serial vor apărea 40 de actori principali și 400 secundari. Pe lângă aceștia, în primul episod apar 5.000 de figuranți! 

Din echipa de filmare fac parte 350 de persoane și alte 50 sunt implicate în animație și efecte speciale. La filmări s-au folosit 70 de cai, oi, capre, privighetori, potârnichi, șerpi, șoareci și chiar scorpioni, motiv pentru care pe platou s-a aflat tot timpul un veterinar, care a supravegheat permanent animalele.

 

Mai jos puteți urmări trailer-ul serialului:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare