; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ridley thomas

Kristin Scott Thomas și Daisy Ridley vor juca în „Văduvele de la castel”

19 October 2020

 

Kristin Scott Thomas (60 de ani), Daisy Ridley (28 de ani) și Nina Hoss (45 de ani) le vor interpreta pe cele trei eroine ale romanului „Văduvele de la castel', scris de Jessica Shattuck, într-o ecranizare ale cărei filmări vor începe în curând în Europa de Est, informează britishperioddramas.com. 

 

Acțiunea best-sellerului New York Times (tradus și în România) are loc în Germania și are în centru trei eroine. La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, după înfrângerea Germaniei naziste, Marianne von Lingenfels, văduva unui luptător din mișcarea de rezistență, ucis după atentatul eșuat împotriva lui Hitler din 20 iulie 1944, se întoarce la castelul impunător al familiei sale, ajuns acum o ruină. Ea vrea să-și respecte promisiunea făcută celorlalți complotiști, de-a le găsi și proteja soțiile. 

 

Astfel, Marianne ajunge să-l salveze pe Martin, fiul de șase ani al celui mai bun prieten al ei din copilărie, dintr-un centru de reeducare nazist, pe mama băiatului, Benita, căzută în mâinile soldaților sovietici și pe Ania, văduva altui complotist, aflată împreună cu cei doi băieți ai ei într-un lagăr pentru refugiați. Marianne vrea ca toți să trăiască precum o familie, dar descoperă că vechile principii ale lumii dinainte de război nu mai funcționează. În plus, o serie de secrete întunecate amenință să le despartă pe Marianne, Benita și Ania. 

 

Romanul Jessicăi Shattuck a fost descris ca „o perspectivă nouă și convingătoare asupra condiției femeii într-o țară aflată în război'. Scenariul și regia vor fi semnate de Jane Anderson, scenarista filmului nominalizat la Oscar „Soția' (cu Glenn Close). Filmările vor începe la începutul anului 2021 în Europa de Est, iar premiera filmului este programată pentru ultima parte a anului 2021. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare