Homepage  / Vedete străine

Cum a reacționat Kevin Spacey când a aflat că a fost achitat pentru toate acuzațiile de agresiune sexuală. Primele declarații

Cum a reacționat Kevin Spacey când a aflat că a fost achitat pentru toate acuzațiile de agresiune sexuală. Primele declarații

de Redactia Tvmania

Kevin Spacey a fost găsit nevinovat, miercuri, pentru toate cele nouă capete de acuzare care au fost formulate împotriva lui pentru infracţiuni sexuale într-un proces deschis la Londra, Marea Britanie, potrivit BBC. Vestea a venit chiar de ziua lui, și la auzul verdictului a izbucnit în lacrimi.

Actorul a fost achitat pentru toate acuzațiile de agresiune sexuală și viol. El a început să plângă la citirea verdictului. La auzul verdictului la care au ajuns juraţii după mai bine de 12 ore de deliberări. Spacey, vizibil emoționant, a spus „mulţumesc” juriului, iar apoi și-a șters lacrimile cu un şerveţel.

Starul din „House of Cards” a făcut chiar și primele declarații și a spus că s-a simțit „smerit” după anunțul verdictului în cazul său. Actorul și-a mai exprimat „mulțumirea enormă” pentru juriu pentru studierea cazului și dovezilor.

„Aș dori să spun că sunt extrem de recunoscător juriului pentru că și-a făcut timp să examineze cu atenție toate probele și toate faptele înainte de a lua decizia”, a spus el.

„Vreau, de asemenea, să mulțumesc personalului din acest tribunal, securității și tuturor celor care au avut grijă de noi în fiecare zi”, a mai spus actorul.

Kevin Spacey a primit verdictul chiar de ziua lui

Kevin Spacey a împlinit chiar miercuri 64 de ani și a fost judecat la Southwark Crown Court pentru nouă acuzaţii de infracţiuni sexuale împotriva a patru bărbaţi, care ar fi fost comise între 2004 şi 2013 în Marea Britanie, unde a lucrat din 2003 ca director artistic al teatrului Old Vic din Londra.

Acuzarea a susținut că Spacey s-a comportat precum un „bully” sexual și că a acționat agresiv în relațiile cu mai mulți bărbați. În adresările sale în fața juriului, Spacey a vorbit despre cum lumea lui „a explodat” după apariția primelor acuzații de agresiune sexuală la adresa sa, în SUA, în 2017. „Lumea s-a grăbit să judece și până să se pună prima întrebare sau să se dea un răspuns, îmi pierdusem locul de muncă, reputația, am pierdut totul într-o chestiune de câteva zile”, le-a spus el juraților.

În timpul procesului de patru săptămâni de la Southwark Crown Court, juraţii au fost informaţi de procurori că actorul a pipăit agresiv trei dintre bărbaţii reclamanţi. Cel de-al patrulea a declarat că Spacey i-a făcut sex oral în timp ce era leşinat în apartamentul londonez al starului de la Hollywood.

Spacey a declarat însă, în momentul în care a depus mărturie, că este nevinovat și acuzaţiile împotriva sa sunt lipsite de temei şi că incidentele, dacă au avut loc, au fost consimţite. El a recunoscut că a fost promiscuu, că este amator de aventuri şi că a avut „întâlniri sexuale ocazionale, fără discernământ”. Deşi este posibil să fi făcut avansuri stângace unuia dintre bărbaţi, el a spus că nu a agresat niciodată pe nimeni şi a sugerat că cei patru bărbaţi au decis să îl acuze acum pentru a obține bani.

Spacey a locuit în Marea Britanie mai mult de un deceniu în timpul mandatului său de director artistic al teatrului Old Vic din Londra, pe care l-a supervizat între 2004 și 2015.

După ce acuzațiile la adresa lui Spacey au fost făcute în timpul mișcării #MeToo, actorul a fost eliminat din mai multe proiecte, printre care „House of Cards” și „All the Money in the World” al lui Ridley Scott, în care scenele sale au fost refăcute cu Christopher Plummer.

Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual

În ultimii ani a încercat un fel de revenire în carieră, cu filme precum thrillerul „Control” și filmul italian „The Man Who Drew God”.

În timpul primei înfățișări a lui Spacey la tribunalul din Marea Britanie, în iunie anul trecut (care a fost o audiere administrativă), avocatul actorului l-a convins pe magistratul șef adjunct care prezida cazul să îi acorde lui Spacey o cauțiune necondiționată, explicând: „În domeniul său de activitate, munca îl obligă pe [Spacey] să dea audiții, munca îl obligă să meargă la întâlniri și să aibă discuții față în față cu scenariști, regizori, agenți de distribuție”.

Actorul, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din American Beauty şi Usual Suspects, a câştigat un proces civil şi în Statele Unite anul trecut, după ce actorul Anthony Rapp l-a acuzat că i-a făcut un avans sexual nedorit în 1986, când avea 14 ani, o acuzaţie pe care a lansat-o în presă în 2017 şi care l-au determinat pe Kevin Spacey să anunţe că este homosexual.

Foto: Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton