Homepage  / Vedete străine

Kevin Hart a fost dat în judecată. Un fost prieten îi cere 12 milioane de dolari. Care sunt acuzațiile

Kevin Hart a fost dat în judecată. Un fost prieten îi cere 12 milioane de dolari. Care sunt acuzațiile
6

de Roxana Mirea,

Kevin Hart a fost dat în judecată de un fost prieten, Jonathan "J.T." Jackson. Acesta îi cere actorului 12 milioane de dolari după ce Kevin ar fi încălcat acordul scris de înțelegere din 2021. Totul are legătură cu un proces mai vechi legat de caseta video cu scene intime din 2017 a lui Kevin Hart și de scandalul de înșelăciune. 

Kevin Hart a fost dat în judecată de un fost prieten 

Fostul prieten al lui Kevin Hart, Jonathan „J.T.” Jackson, îl dă în judecată pentru suma de 12 milioane de dolari după ce a susținut că comediantul a încălcat acordul scris de înțelegere din 2021, care îi cerea lui Hart să îl exonereze public de „acuzațiile nefondate de extorcare” legate caseta video cu scene intime din 2017 a lui Hart și de scandalul de înșelăciune. 

Potrivit documentelor judiciare obținute de ET, Jackson susține că cele două părți au ajuns la un acord scris în iulie 2021, „care îi cerea lui Hart să urmărească și să pledeze pentru respingerea tuturor acuzațiilor penale împotriva [sa] și să facă o declarație publică de exonerare a sa”. 

Jackson a fost ținta unei anchete de extorcare de fonduri în legătură cu o înregistrare care îl arăta pe Hart, în vârstă de 45 de ani, cu o femeie care nu era soția sa, Eniko Parrish, în vârstă de 39 de ani, care, la momentul respectiv, era însărcinată cu primul copil al cuplului, Kenzo. Femeia cu care Hart a avut o relație pe acea casetă – înregistrată în august 2017 în apartamentul său de la The Cosmopolitan din Las Vegas – a fost identificată ulterior ca fiind Montia Sabbag, care, de asemenea, a negat ulterior că a încercat să îl șantajeze pe Hart. În cele din urmă, ea a intentat un proces în valoare de 60 de milioane de dolari împotriva lui Hart și Jackson, susținând că cei doi foști prieteni au conspirat la crearea scandalului pentru a promova turneul Irresponsible Tour al comediantului. Potrivit Rolling Stone, procesul ei a fost respins în iunie 2023.   

Jumanji The Next Level – Los AngelesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Acuzațiile care îi sunt aduse lui Kevin Hart 

Jackson, care îl dă în judecată pe Hart pentru încălcarea contractului scris, fraudă și provocarea intenționată a stresului emoțional, a fost inițial acuzat, printre altele, de câte o tentativă de extorcare și șantaj prin scrisoare de amenințare. Procurorii au renunțat în cele din urmă la întregul dosar penal împotriva lui Jackson, care susține că Hart și avocații săi au fost cei care au contribuit la inițierea unui raid la domiciliul său și a acuzațiilor ulterioare. 

În urma scandalului, au fost depuse cereri false de extorcare împotriva lui [Jackson], rezultând că [Jackson] a fost acuzat pe nedrept„, afirmă Jackson în documentele judiciare. „Deși Hart nu l-a acuzat personal pe [Jackson] în această etapă, el a contribuit la inițierea acestor cereri false.” 

În procesul său, Jackson afirmă că Hart „a pretins că a primit un e-mail de extorcare” la 27 aprilie 2018 de la cineva „care îi cerea 20 de bitcoini pentru a împiedica publicarea înregistrării sexuale, care fusese deja făcută publică cu opt luni înainte”. Acel presupus e-mail, susține Jackson, s-a dovedit a fi forța motrice din spatele arestării sale trei zile mai târziu. 

Kevin Hart și soția sa, Eniko Parrish, la premiera filmului „Jumanji: The Next Level”

În timpul arestării lui [Jackson] la 30 aprilie 2018, o înregistrare vocală l-a surprins pe [un investigator al procuraturii] declarând în mod specific că [Jackson] a fost responsabil pentru e-mailul de extorcare pe care Hart l-ar fi primit la 27 aprilie 2018″, se arată în documentele judiciare. „Această declarație a subliniat caracterul central al e-mailului fabricat în justificarea arestării și urmăririi penale a lui [Jackson].” Jackson susține că există și dovezi care susțin că presupusul e-mail de extorcare a fost inventat. 

„În mod ciudat, e-mailul de extorcare pe care Hart pretindea că l-a primit și l-a transmis echipei sale juridice, care ulterior l-a transmis biroului procurorului, nu avea niciun antet de expediere”, afirmă Jackson în documentele judiciare. Așadar, s-ar fi constatat, după verificări, „că e-mailul de extorcare nu a fost originalul, ci mai degrabă un document fabricat”. 

Ce mesaj trebuia să transmită Kevin Hart 

În ceea ce privește încălcarea contractului scris, Jackson susține că acordul scris de decontare îi cerea lui Hart să utilizeze „limbajul specific convenit de toate părțile pentru a clarifica nevinovăția [lui Jackson] și a remedia prejudiciul reputațional suferit”. Documentele judiciare afirmă că Hart „trebuia să intre în direct și să posteze un videoclip pe contul său de Instagram, folosind exact formularea specificată în contract, și să îl lase afișat timp de cel puțin 24 de ore”. 

Potrivit lui Jackson, contractul ar fi afirmat că Hart a promis să spună în videoclipul său de pe Instagram – postat la 27 octombrie 2021 – că este „mândru să spună că toate acuzațiile împotriva lui JT Jackson au fost retrase și că el nu este vinovat și nu are nimic de-a face cu asta”. În schimb, Jackson susține că Hart „a ales să manipuleze relatarea, mutând accentul asupra sa în loc să îl reabiliteze pe [Jackson]”. Jackson mai susține că „mesajul pe care Hart trebuia să îl transmită, conform contractului, era să reabiliteze numele [lui Jackson] fără echivoc și să îi refacă reputația”. 

Jackson – fost jucător profesionist de bowling și actor care a avut un rol minor în filmul lui Hart din 2014, „Think Like a Man Too” – a declarat că această situație i-a amplificat sindromul de stres posttraumatic și „a cauzat probleme semnificative de sănătate mintală, în timp ce impactul profesional a inclus pierderea oportunităților de angajare și o imagine publică pătată”.  

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton