Homepage  / Vedete / Vedete străine

Kenneth Branagh îl va juca pe Boris Johnson în mini-seria „This Sceptred Isle”

Kenneth Branagh îl va juca pe Boris Johnson în mini-seria „This Sceptred Isle”

de Redactia Tvmania

Kenneth Branagh (60 de ani) îl va juca pe premierul britanic Boris Johnson în mini-seria „This Sceptred Isle”, a cărei acțiune este plasată în timpul primului val al pandemiei, informează dailymail.co.uk. 

 

Mini-seria de cinci episoade „This Sceptred Isle” va fi regizată de Michael Winterbottom („Drumul spre Guantanamo”, „Speranța moare ultima”, „Chip de înger”), care va fi și co-scenarist, alături de Kieron Quirke. Acțiunea acesteia este plasată în timpul primului val al pandemiei, iar asemănarea impresionantă a actorului și regizorului Kenneth Branagh, cu părul blond răvășit și privirea mijită, cu premierul Boris Johnson, a provocat nenumărate comentarii pe Twitter. 

 

Kenneth Branagh în rolul lui Boris Johnson

Kenneth Branagh în rolul lui Boris Johnson

 

Viitoarea mini-serie va fi produsă de Sky Atlantic. Filmările vor începe în curând, iar producția se va lansa în toamna anului 2022. Co-scenaristul și regizorul acesteia, Michael Winterbottom, a declarat:

„Primul val al pandemiei de Covid-19 va rămâne în memoria noastră pentru totdeauna, iar mini-seria de față va îmbina mai multe povești adevărate, de la acțiunile premierului Boris Johnson din Downing Street 10 până la poveștile lucrătorilor aflați în prima linie în toată țara”. 

 

Un comunicat de presă detaliază faptul că mini-seria „va spune povestea unora dintre cele mai devastatoare evenimente care s-au întâmplat în Marea Britanie și a premierului care conducea țara în aceste vremuri fără precedent”. Producția va urmări impactul pandemiei asupra britanicilor, precum și răspunsul oamenilor de știință, al asistenților medicali și al medicilor, care au lucrat neîntrerupt și eroic pentru a înfrânge virusul”. La realizarea sa vor fi folosite inclusiv mărturii directe ale celor care lucrează în Downing Street, la Departamentul de Sănătate, în Grupul științific consultativ pentru situații de urgență din Marea Britanie și în spitale.

 

Richard Brown, producător executiv al mini-seriei, a declarat:

„Michael Winterbottom este un maestru al dramelor inspirate din fapte reale și are o viziune puternică. El și Kieron Quirke au scris scenariul cu remarcabilă meticulozitate, după o documentare impresionantă, surprinzând aceste evenimente extraordinare care continuă să ne afecteze pe toți”.  

 

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton