; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Keanu tine Pamantul in loc

08 December 2008

Remake-ul “Ziua in care Pamantul se opri” transforma un film SF clasic intr-un thriller plin de efecte speciale, cu un Keanu Reeves in rol de salvator al Pamantului.

Actorul din rolul principal a spus clar ca nu e un fan al remake-urilor, regizorul crede ca pelicule clasice ca “Nasul” sau “Casablanca” nu ar trebui niciodata refacute si, totusi, “The Day the Earth Stood Still” (1951) a fost transformat in “Ziua in care Pamantul se opri”. Cu un Keanu Reeves imobil in rol de extraterestru aducator de vesti proaste, pelicula a mizat pe efecte speciale, decoruri complexe si o poveste reinventata, axata pe probleme ecologice si nu nucleare.

Planeta in pericol!
In filmul original, Klaatu (Michael Rennie) si robotul Gort (Lock Martin) aterizeaza in Washington, cu intentia de a-i avertiza pe pamanteni in legatura cu riscurile cursei pentru controlarea energiei atomice. Acestia nu sunt insa prea receptivi la propunerea de a se intruni pentru a-l asculta pe Klaatu. Prin urmare, extraterestrul incearca sa-i cunoasca mai bine pe oameni: fuge de autoritati si isi inchiriaza o camera la o pensiune, unde se imprieteneste cu Helen Benson (Patricia Neal) si fiul ei, Bobby (Billy Gray). Povestea din remake mentine personajele principale, interpretate de Keanu Reeves, Jennifer Connelly si Jaden Smith (fiul lui Will Smith), dar tema centrala se muta de la Razboiul Rece si cursa pentru inarmare la pericolele reprezentate de abuzurile asupra mediului inconjurator. “Filmul vorbeste despre sentimentul ca esti pe marginea unei prapastii”, explica Keanu Reeves pentru revista “Empire”.

Ce nu se stie clar este cum va fi reprezentat Gort si cu ce va fi inlocuit costumul de cauciuc de 2,5 metri din pelicula originala: consultantii pentru efectele speciale spun ca s-au decis sa pastreze forma umanoida a robotului, care va fi creat pe calculator. Dar producatorii pot fi siguri ca vor umple salile de cinematograf: nu sunt prea multi cei care sa fi vazut filmul original (comunitatile nemultumite de fani ai peliculei din 1951 nu vor impiedica publicul sa mearga la cinema), iar o productie SF in care Keanu salveaza lumea e o reteta de succes deja testata si a carei functionare e garantata.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare