Homepage  / Vedete străine

Kate Middleton a primit un nou titlu din partea regelui Charles al III-lea. Prințesa a devenit membra unui club select

Kate Middleton a primit un nou titlu din partea regelui Charles al III-lea. Prințesa a devenit membra unui club select
11

de Cristina Țapu,

Regele Charles al III-lea a conferit noi titluri membrilor familiei sale și nobililor, printre care și un titlu nou cu importanță istorică pentru nora sa, Kate Middleton, care se luptă cu cancerul.

Kate Middleton a primit un nou titlu din partea socrului său, regele Charles al IIIl-lea

Regele a investit-o pe Prințesa de Wales cu titlul de Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare în Ziua Sfântului Gheorghe.

Ordinul, instituit de regele George al V-lea în 1917, recunoaște contribuțiile remarcabile și meritorii în domeniul artelor, științelor, medicinei și serviciilor publice pe o perioadă îndelungată. Motto-ul său este „în acțiune credincios și în onoare curat”.

Regele Charles și regina Camilla, la slujba religioasă de PașteIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Kate a primit acest titlu pentru dedicarea sa de 13 ani în serviciul public și îndeplinirea îndatoririlor regale. Ea este primul membru al familiei regale care primește acest titlu, conform biroului de presă al prințului și prințesei de Wales, citat de Time.

Prințesa este implicată în diverse organizații artistice, printre care National Portrait Gallery, V&A (Victoria and Albert Museum) și Royal Photographic Society. A studiat istoria artei la Universitatea St. Andrews.

Cine face parte din Ordinul Companionilor de Onoare

În prezent, Ordinul Companionilor de Onoare numără 65 de membri. Printre membrii notabili se numără actorii Dame Maggie Smith și Sir Ian McKellen, muzicienii Sir Elton John și Sir Paul McCartney, scriitoarea J.K. Rowling și biologul și radiodifuzorul Sir David Attenborough.

Pe lista foștilor membri se regăsesc personalități precum fizicianul Stephen Hawking, prim-ministrul Sir Winston Churchill și arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu. În plus față de cei 65 de membri de bază, și cetățenii non-britanici pot fi numiți membri de onoare ai ordinului.

Regele a conferit noi distincții și altor membri ai familiei sale. Fiul său, Prințul William, a fost numit Prinț de Wales și Great Master of the Most Honourable Order of the Bath, în mod similar cu tatăl său în perioada când acesta avea titlul de prinț de Wales.

De asemenea, regele a numit-o pe soția sa, regina Camilla, Mare Maestru și Principal Dame Grand Cross a celui mai Excelent Ordin al Imperiului Britanic, stabilit de regele George al V-lea în 1917 pentru a onora atât membrii militari, cât și civili.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton