Lupta cu cancerul a făcut-o pe Kate Middleton să devină mai apropiată de partea spirituală. Soția Prințului William a devenit mai credincioasă decât înainte, spre deosebire de soțul ei, care nu este așa de apropiat de biserică.
de Roxana Mirea,
Lupta cu cancerul a făcut-o pe Kate Middleton să devină mai apropiată de partea spirituală. Soția Prințului William a devenit mai credincioasă decât înainte, spre deosebire de soțul ei, care nu este așa de apropiat de biserică.
Potrivit cărții actualizate a biografului regal Robert Hardman, „Charles III: New King. New Court. The Inside Story”, Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a devenit „mai interesată” de credința sa după ce a fost diagnosticată cu cancer și a făcut chimioterapie. Kate Middleton și-a dezvăluit diagnosticul de cancer în luna martie.
„Aș spune că lucrurile sunt mai pline de speranță acolo”, îi spune un prieten al familiei, care merge la biserică, lui Hardman în fragmentul din versiunea actualizată.
Soțul ei, prințul William, însă, „este un tânăr modern”, potrivit celor care îl cunosc bine. El „se simte stânjenit de anumite aspecte ale ceremonialului și religiei”, se arată în fragmentul publicat de Daily Mail.
În schimb, tatăl prințului William, regele Charles al III-lea, și-a descris credința ca fiind „profund înrădăcinată” în Biserica Angliei după ce a devenit monarh și a fost un apărător global al religiei timp de decenii. De asemenea, regretata regină Elisabeta a fost cunoscută pentru convingerile sale creștine ferme.
Hardman a scris anterior în cartea sa, lansată pentru prima dată în ianuarie 2024, că Prințul de Wales, în vârstă de 42 de ani, ar putea să se abată de la tradiție și să nu ia titlul de Guvernator Suprem al Bisericii Angliei atunci când va urca pe tron. Titlul a fost afiliat monarhilor britanici timp de secole, datând din anii 1530, de pe vremea regelui Henric al VIII-lea.
„În cercurile regale, nu este un secret faptul că el nu împărtășește simțul spiritual al regelui, ca să nu mai vorbim de devotamentul de nezdruncinat al regretatei regine față de biserica anglicană”, a scris Hardman.
„Tatăl său este foarte spiritual și fericit să vorbească despre credință, dar Prințul nu este. El nu merge la biserică în fiecare duminică, dar nici marea majoritate a țării nu merge. S-ar putea să meargă de Crăciun și de Paște, dar asta e tot”, potrivit unei înalte personalități citată de Hardman în cartea lui.
Autorul a declarat că sursa de la palat a adăugat: „[Prințul William] respectă foarte mult instituțiile, dar nu se simte instinctiv confortabil într-un mediu de credință”.