Homepage  / Vedete străine

Kate Beckinsale, detalii inedite de la filmările pentru „Underworld”. Se împlinesc 20 de ani de la lansarea filmului

Kate Beckinsale, detalii inedite de la filmările pentru „Underworld”. Se împlinesc 20 de ani de la lansarea filmului
8

de Andreea Hentea,

Celebrul horror de acțiune cu vampiri și vârcolaci „Lumea de dincolo” / „Underworld” (2003) împlinește două decenii de la lansare în această săptămână. Protagonista sa, Kate Beckinsale, a povestit, cu această ocazie, că nu știa să tragă cu arma, să alerge sau să dea cum pumnul înainte de celebrul rol al vampiriței Selene.

La aniversarea filmului „Underworld”, Kate Beckinsale povestește cum s-a pregătit pentru rol

„A fost un dezastru”, a mai spus actrița britanică despre filmul care a inaugurat o franciză cu încă patru titluri și i-a prilejuit unul dintre cele mai faimoase roluri din carieră. Calea spre celebritate a lui Kate Beckinsale, acum în vârstă de 50 de ani, nu a fost una ușoară, a povestit aceasta într-un interviu pentru Yahoo Entertainment.

„Am stat în America pentru un timp și din când în când mergeam la probe pentru roluri de polițistă sau alte personaje mai dure, dar oamenii, când mă vedeau, spuneau: «O, dar e genul de eroină marca Jane Austen și e și cam fragilă»”, și-a amintit Kate Beckinsale.

Underworld: Blood Wars – Premiere MexicoIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Într-adevăr, primele sale roluri au fost în filme romantice de epocă, precum „Mult zgomot pentru nimic” / „Much Ado About Nothing” (1993), regizat de Kenneth Branagh, „Ferma trăsniților”/ „Cold Comfort Farm” (1995), regizat de John Schlesinger și „Emma” (1996), în care a jucat-o pe eroina titulară creată de Jane Austen. „M-am gândit însă că nu pot continua așa”, a mai povestit actrița.

Vârcolaci, vampiri și alte creaturi

„Apoi, deodată, mi s-a trimis scenariul la «Underworld» și iar m-am gândit că nu știu dacă aș putea face așa ceva. Nici măcar nu-mi trecuse prin cap că aș putea juca un asemenea personaj”, a spus Beckinsale.

Rolul vampiriței Selena din thrillerul de acțiune „Underworld”, scris de Danny McBride și regizat de Len Wiseman (cu care Kate Beckinsale s-a căsătorit în 2004 și de care a divorțat în 2019 – n.r.) era al unei asasine neînfricate din rândul vampirilor, care se implica într-un război crunt, purtat timp de mai multe generații, între aristocraticii vampiri și inamicii lor de moarte, vârcolacii. De ce ar fi trebuit să aibă rezerve față de rol?

Pregătiri de luptă

„A fost cu adevărat înfricoșător pentru mine să mă pregătesc pentru rol, fiindcă nu mai trăsesem niciodată cu arma. În plus, alergam ca o fată. Pe scurt, a fost un dezastru. Chiar a trebuit să fiu inițiată în toate, a fost un proces întins pe toată durata filmărilor. Îmi amintesc cum cascadorii erau oripilați”.

Ea a mai spus că încerca să dea lovituri cu pumnul, iar aceștia erau exasperați, dar că în cele din urmă totul a funcționat.

Un succes neașteptat

Lansat în urmă cu 20 de ani, în septembrie 2003, „Underworld” (care avusese un buget de 21 de milioane de dolari) a devenit un hit, încasând 95 de milioane de dolari la nivel global. Filmul nu a fost deloc agreat de critici, dar și-a câștigat mulți fani. Aceștia nu s-au plâns deloc de felul în care Kate Beckinsale alerga, trăgea cu arma sau se lupta. Actrița a fost chiar nominalizată la celebrul premiu Saturn, acordat de Academia Americană pentru producții SF, Fantasy și Horror, dar și la popularul Teen Choice Awards.

Filmul a inaugurat o franciză care a mai cuprins patru producții: „Lumea de dincolo 2: Evoluția” / „Underworld: Evolution” (2006), „Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor” / „Underworld: Rise of the Lycans” (2009), „Lumea de dincolo: Trezirea la viață” / „Underworld: Awakening” (2012) și „Lumea de dincolo: Războaie Sângeroase” / „Underworld: Blood Wars” (2016). Kate Beckinsale a avut o apariție scurtă la sfârșitul filmului „Underworld: Awakening” (care este, tehnic, un prequel), dar și-a reluat rolul consistent în al patrulea și al cincilea film.

Îndoieli ca la început

Fiindcă Len Wiseman anunțase încă din 2017 că lucrează la un spin-off pentru televiziune al francizei (care nu s-a materializat nici până acum), actrița a fost întrebată atunci despre posibilitatea de-a juca într-un al șaselea film. Kate Beckinsale a spus: „Sunt mereu în formă, deși la un moment dat e ceva mai greu să sari de pe o clădire într-un costum strâmt. Trebuie să crești un pic antrenamentele cardio”, neuitând să adauge: „Apropo, eu urăsc, totuși, să mă antrenez. Prefer să stau jos și să citesc”.

Actrița a recunoscut, pe de altă parte, că nu are niciun semnal cu privire la vreo altă continuare, ci că mai curând simte că „Underworld” ar „aparține trecutului” și că se îndoiește că ar mai putea relua un personaj pe care l-a jucat atât de mult. „Am aceleași îndoieli cu privire la mine ca pe vremuri”, a mai povestit ea.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton