; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Karl lagerfeld fait partie de notre top 10

Karl Lagerfeld a murit. Designerul casei Chanel s-a stins la 85 de ani

19 February 2019

Designerul Karl Lagerfeld a murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Neuilly-sur-Seine, în Paris, anunță BBC News. Karl Lagerfel fusese internat de urgență luni noaptea, iar cauza morții designerului nu este cunoscută deocamdată.

 

Zvonurile că Lagerfeld nu se simte bine au apărut în luna ianuarie a acestui an, după ce el a lipsit de la propriul show Chanel organizat în timpul Săptămânii modei de la Paris care are loc între 15 și 24 ianuarie. În locul lui, la finalul defilării a apărut directorul de studio Virginie Viard. Reprezentanţii casei Chanel au declarat atunci pentru The Associated Press că Lagerfeld a rugat-o pe Viard să îl reprezinte pentru că „se simţea obosit', dar nu au oferit alte detalii.

În noiembrie, Karl Lagerfeld, supranumit Kaiserul, participase la aprinderea luminilor de sărbători pe bulevardul Champs-Elysees, din Paris, alături de Anne Hidalgo, primarul orașului.

Karl Lagerfeld, omul care a revitalizat casa Chanel, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, a fost unul dintre cele mai excentrice și controversate personaje din lumea modei.

Karl Otto Lagerfeld, născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, a fost designer vestimentar şi fotograf german. Karl Lagerfeld și-a început cariera ca asistentul designerului Pierre Balmain, în 1955. El s-a aflat la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel încă din anul 1983, a fost director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 – 1978, 1992 – 1997), Jean Patou (1958 – 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy’s (2011).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare