; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Juraţii MasterChef prezintă meniul ideal de nuntă

29 May 2013

 

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, juraţii show-ului “MasterChef”, spun că nunta ideală poate fi pregătită atât cu preparate tradiţionale, cât şi cu gustări exotice.

Miresele din această vară îşi pot face nunta vedetă în cadrul noului show de la Pro TV – “Patru nunţi şi-o provocare“.

În opinia lui Sorin Bontea, meniul ideal de nuntă trebuie să fie în mare parte tradiţional. “După o zi întreagă în care nuntaşii stau la biserică, la fotograf, la cununia civilă, programul poate fi obositor şi cu siguranţă acestora li se face foame atunci când ajung la locaţie. Prin urmare, aş deschide cu o gustare mai consistentă ca prim fel. Apoi, aş recomanda peşte cu sos meunière, tradiţionalele sarmalele care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptura. Aici însă aş avea o menţiune: recomand friptura de vită, nu agreez acel mixed grill care se practică pe la nunţi. Şi evident, meniul trebuie să se încheie cu tort”, spune Sorin Bontea.

La rândul său, Florin Dumitrescu spune: “Nu îmi place ideea de «mizilic» pentru farfuria cu aperitive. Este prea aglomerată. Aş recomanda bufetul de aperitive. Sunt multe sortimente de mâncare, la discreţie şi care să fie pe placul multora. Pentru restul mesei aş opta pentru un peşte cu carbohidraţi, să spunem un somon cu risotto şi sos de citrice. Iar pentru felul cu friptură aş alege un antricot la grătar, fără sos, şi cu legume în orice manieră. Spre dimineaţă, când toată lumea este veselă, aş reînvia tradiţia nunţii cu ciorbă şi aş servi o ciorbă acră”.

Cătălin Scărlătescu spune că nu mai este la modă să faci nunta “la farfurie”. “Ultimul trend este să faci un bufet cu salate, cu paste gătite în faţa nuntaşilor, cu mai multe tipuri de carne, bar de salate sau bar de fructe, mai multe tipuri de peşte la grill sau barbecue făcut în open space, în termenii noştri un carving station, un meniu cu o grămadă de lucruri”, spune Cătălin Scarlatescu.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare