Homepage  / Cinema

„Joker: Delir în doi” ajunge în cinematografe. Ce sumă fabuloasă a primit Lady Gaga pentru a intra în rolul lui Harley Quinn

„Joker: Delir în doi” ajunge în cinematografe. Ce sumă fabuloasă a primit Lady Gaga pentru a intra în rolul lui Harley Quinn
5

de Mioara Tronaru,

După premiera de la Festivalul de la Veneția, „Joker: Delir în doi” intră din 4 octombrie și în cinematografele noastre. Alături de Joaquin Phoenix, care-și reia rolul din primul film, o vom vedea pe Lady Gaga, care-o interpretează pe noua parteneră a Jokerului.

Povestea din „Joker: Delir în doi”

La doi ani de la evenimentele din „Joker” (2019), Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) este pacient la spitalul psihiatric Arkham, unde așteaptă să fie judecat pentru crimele comise ca Joker. Aici o cunoaște pe Harleen „Lee” Quinzel, pe scrurt, Lee (Lady Gaga), de care se îndrăgostește. Dar, o dată cu dragostea, nebunia explodează și ea.

2024 – Joker: Folie a Deux – Movie SetIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Alături de cei doi protagoniști, din distribuție mai fac parte: Catherine Keener (care are rolul avocatei lui Arthur Fleck, Maryanne Stewart), Brendan Gleeson (care este Jackie Sullivan, gardian la spitalul Arkham), Zazie Beetz (care-o interpretează pe Sophie Dumond, mamă singură și fosta vecină a lui Arthur, cu care își imagina acesta că are o relație romantică), Harry Lawtey (care-l joacă pe Harvey Dent, noul procuror care vrea să-l ducă pe Arthur în spatele gratiilor pentru crimele sale), Steve Coogan (care este Paddy Meyers, vedetă TV care-l intervievează pe Arthur în Arkham).

Lady Gaga și Metoda

Noul „Joker” introduce personajul Harleen Quinzel (care este așa cum v-ați dat seama viitoarea Harley Quinn), în interpretarea actriței și cântăreței Lady Gaga. Ca și Joaquin Phoenix, și aceasta a folosit Metoda pentru a-și construi rolul. Metoda este un set de tehnici, prin care actorul încearcă să se identifice cât mai profund cu personajul pe care-l interpretează. Așa că, pentru a nu-și pierde concentrarea, Lady Gaga a cerut întregii echipe de pe platou să o strige „Lee” pe toată perioada filmărilor. Directorul de imagine Lawrence Sher a povestit pentru Indiewire: „Nu am văzut-o deloc pe adevărata Lady Gaga la filmări. Habar nu am cum este ea în realitate”.

Delir în… bani

Succesul de care s-a bucurat primul film a deschis larg conturile producătorilor. Todd Phillips a obținut un buget de 150 de milioane de dolari pentru „Joker: Delir în doi”, față de primul pe care l-a făcut cu numai 55 de milioane de dolari, scrie AlloCiné. Din frumușica sumă, 20 de milioane de dolari au fost numai pentru el, pentru cele trei posturi pe care le-a ocupat: regizor, coscenarist și producător. Aceeași sumă a primit-o și Joaquin Phoenix, care a încasat numai 4,5 milioane de dolari în 2019, pentru același rol. Iar nou-venita Lady Gaga a fost recompensată pentru munca depusă cu 10 milioane de dolari.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton