Homepage  / Vedete străine

John Travolta și familia lui, la un pas de a-și pierde viața. „Am știut cum e să crezi că vei muri”

John Travolta și familia lui, la un pas de a-și pierde viața. „Am știut cum e să crezi că vei muri”
8

de Roxana Mirea,

John Travolta a povestit cum a el și familia lui au fost la un pas de moarte, când avionul în care se aflau a fost pe punctul de a se prăbuși. Actorul spune că au fost salvați de un „miracol”. „Am știut cum e să crezi cu desăvârșire că vei muri”, a declarat actorul în vârstă de 69 de ani. 

John Travolta, la un pas de a-și pierde viața 

Era anul 1992, iar John Travolta se afla la bordul unui avion corporatist, cu familia sa, când a suferit „o defecțiune electrică totală” în timpul zborului de la Fort Lauderdale, Florida, la Rockland, Maine, chiar de Ziua Recunoștinței. 

„Am știut cum e să crezi cu desăvârșire că vei muri”, a rememorat actorul în vârstă de 69 de ani (via Variety) la o proiecție specială a noului său film Disney+, The Shepherd, la Londra. „Aveam două motoare de avion bune, dar nu aveam instrumente, nicio instalație electrică, nimic. Și am crezut că s-a terminat”. 

Dar tocmai când Travolta credea că avionul se va prăbuși, el spune că a avut loc un „miracol”. 

„Și apoi, ca prin minune, am coborât conform regulilor la o altitudine mai mică. Am văzut monumentul Washington D.C. și am identificat că lângă el se afla Aeroportul Național Washington și am aterizat exact cum face [Freddie] în film”, a explicat el  

Tocmai această experiență la limita morții (avea 38 de ani la acea vreme) l-a inspirat pe Travolta să adapteze romanul omonim din 1975 al lui Frederick Forsyth. Cartea spune povestea unui tânăr pilot al Royal Air Force care zboară acasă de Crăciun. Asemănător cu povestea tulburătoare a lui Travolta, tânărul pilot, Freddie Hooke (interpretat de Ben Radcliffe), suferă și el o defecțiune electrică totală. Miracolul lui Freddie? Un pilot (interpretat de Travolta), care apare de nicăieri și îl ghidează pe tânărul pilot spre o aterizare sigură.  

Așa că, atunci când am citit cartea [lui Forsyth], am rezonat și mai mult din cauza acestei experiențe pe care am trăit-o personal”, a explicat John Travolta.

John Travolta, la un pas de a-și pierde viața Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

John Travolta spune că experiența sa a inspirat filmul „The Shepherd”

Potrivit The Washington Post, soția lui Travolta, Kelly Preston, a fost la bord cu fiul lor, Jett, care avea doar 7 luni la acea vreme și care a murit în 2009 în urma unei crize epileptice. Preston a murit din cauza cancerului de sân, în 2020. Ei se îndreptau spre casa lor de vacanță de pe insula Maime pentru a sărbători prima Zi a Recunoștinței a lui Jett. Potrivit ziarului, incidentul a determinat Agenția Federală a Aviației (FAA) să suspende pentru scurt timp zborurile pe patru aeroporturi. O anchetă a concluzionat ulterior că incidentul înfricoșător ar fi putut fi de fapt mult mai grav, după ce avionul aproape că s-a ciocnit în aer cu un Boeing 727 care transporta 182 de pasageri.  

Variety relatează că, la scurt timp după incident – care a inclus și explozia pneurilor avionului în timpul aterizării de urgență – Travolta s-a dus și și-a cumpărat propriul avion de Havilland Vampire, care este același avion descris în romanul lui Forsyth. 

Deci, citesc această carte spunând: Am trăit asta”, spune el. „Și, bineînțeles, eram suficient de tânăr atunci încât aș fi putut juca acest rol [al lui Freddie]. Dar a trebuit să aștept 30 de ani pentru a-l interpreta pe Shepherd.” 

Travolta a achiziționat drepturile de ecranizare a cărții lui Forsyth, dar nu a avut niciodată timp să lucreze la acest proiect. „Pentru că a fost imediat după Pulp Fiction, făceam proiect după proiect”, a explicat el. „După 10 ani, am lăsat-o baltă și am decis că nu voi reuși niciodată să  fac filmul cu adevărat.” 

Asta până acum. „The Shepherd” se lansează pe 1 decembrie pe Disney Plus.  

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton