Homepage  / Netflix

„Jocul calamarului” revine pe Netflix cu cel de-al doilea sezon. Totul despre distribuție și scenariu

„Jocul calamarului” revine pe Netflix cu cel de-al doilea sezon. Totul despre distribuție și scenariu
3

de Andreea Hentea,

Așteptatul sezon doi al serialului „Jocul calamarului” / „Squid Game” va avea premiera pe Netflix spre sfârșitul acestui an. Serialul face parte dintr-o listă amplă și foarte variată de titluri, pe care le vom vedea în cursul acestui an pe platforma de streaming.

„Jocul calamarului” revine cu cel de-al doilea sezon

Netflix a anunțat recent al doilea sezon al serialului coreean de mare succes „Jocul calamarului”, creat de Hwang Dong-hyuk, într-o scrisoare către acționari, scrie variety.com.

Conform documentului, în pofida grevelor de anul trecut, care au împiedicat lansarea unor titluri, există o listă mare și îndrăzneață pentru anul 2024.

Printre titlurile care îi vor fi oferite publicului se numără sezonul al doilea din „Diplomata”, sezonul al treilea din „Bridgerton”, sezonul al doilea din „Jocul calamarului” și sezonul al doilea din „Împărăteasa” / „Empress”. Există și câteva seriale al căror scenariu nu este scris, deocamdată, ca de exemplu „Tour de France: Unchained”, „Love is Blind”, „F1: Drive to Survive” și „Full Swing”.

Ce seriale sunt așteptate anul acesta

Printre noile lansări ale platformei din viitorul apropiat se regăsesc miniseria „Griselda” (cu Sofia Vegara, care are premiera astăzi, 25 ianuarie) și „Avatar: Ultimul războinic al aerului” / „Avatar: The Last Airbender”, adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație omonim, care urmărește aventurile tânărului Aang (Gordon Cormier) în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Acesta se va lansa în România pe 22 februarie.

Serialul thriller „Problema celor trei corpuri” / „3 Body Problem” (bazat pe un bestseller și produs de David Benioff și D.B. Weiss, creatorii celebrului „Urzeala tronurilor”) se va lansa în România pe 21 martie. Acțiunea sa pornește de la decizia crucială luată de o tânără femeie din China anilor ’60, care reverberează în spațiu și timp până în zilele noastre și care determină un grup de oameni de știință geniali să își unească forțele cu un detectiv cu metode neortodoxe pentru a înfrunta cea mai mare amenințare din istoria omenirii.

În viitorul apropiat, Netflix va lansa serialul de acțiune „Gangsteri cu stil” / „The Gentlemen” (inspirat de filmul lui Guy Ritchie), cu Theo James în rolul principal, despre un tânăr britanic care moștenește pe neașteptate vastele domenii rurale ale tatălui său, dar află că ele sunt parte dintr-un imperiu al cannabisului și că mulți își doresc o parte din operațiune, a cărui lansare este estimată tot pentru această primăvară, dar și miniseria „Eric” (cu Benedict Cumberbach în rolul principal, al unui tată din New York-ul anilor ’80 al cărui fiu de nouă ani dispare într-o dimineață, în timp ce se află în drumul spre școală).

2021 – Squid GameIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Tot pe Netflix vom vedea, la o dată încă neprecizată, serialul columbian „Cien Años de Soledad”, prima adaptare adusă pe ecran a capodoperei lui Gabriel García Márquez „Un veac de singurătate”. Un al titlu lansat de Netflix este miniseria braziliană „Senna”, dedicată legendarului pilot de Formula 1 Ayrton Senna (care va fi jucat de Gabriel Leone). S-a confirmat, de asemenea, lansarea celui de-al patrulea sezon din „Emily în Paris”, spre sfârșitul acestui an.

S-a confirmat, de asemenea, că sezonul 4 „Emily in Paris” va fi lansat mai târziu în acest an.

„Jocul calamarului”, un hit Netflix

Primul sezon (cu nouă episoade) din „Jocul calamarului” / „Squid Game”, creat de Hwang Dong-hyuk, a fost lansat de Netflix în septembrie 2021 și a devenit un mare succes al platformei. Drama despre un concurs mortal între concurenți săraci pentru a câștiga un premiu imens a fost nominalizată la paisprezece premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial la categoria dramă (o premieră pentru un serial în altă limbă decât engleza), din care a câștigat șase.

„Jocul calamarului” a făcut istorie și la premiile Screen Actors Guild din 2022, care i-au recompensat pe actorii Lee Jung-jae și Jung Ho-yeon și a câștigat trei Globuri de Aur, inclusiv pentru cel mai bun serial la categoria dramă.

După luni de speculații cu privire la faptul că serialul va avea sau nu un al doilea sezon, Netflix a confirmat, în ianuarie 2022, că va merge mai departe, iar CEO-ul Netflix, Ted Sarandos, a spus atunci: „Absolut! Universul «Jocul calmarului» tocmai a început”. Universul serialului a fost extins, de atunci, cu producția tip reality-show „Jocul calamarului: Provocarea” și cu un viitor joc video.

În al doilea sezon îl vom revedea pe Lee Byung-hun în rolul Omului din față, s-ar putea întoarce și Bărbatul în costum, dar îl vom cunoaște și pe Cheol-su, iubitul lui Young-hee.

Sursă foto: Hepta

Sursă foto:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton