; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jocuri video după seriale tv celebre

18 August 2010

Aţi vrea să intraţi în pielea personajelor preferate de pe micile ecrane, însă consideraţi că este cam târziu pentru o schimbare de direcţie în carieră? Nimic mai simplu, din moment ce multe seriale tv au un corespondent în lumea virtuală.

.

„Dr. House'

În septembrie, serialul debutează cu sezonul al 7-lea în SUA şi le pregăteşte fanilor iniţiati în tainele calculatorului o surpriză de proporţii. Aceştia au ocazia de a călca pe urmele lui Gregory House (doctorul interpretat de Hugh Laurie), care este capabil să rezolve cele mai complicate cazuri, însă nu reuşeşte să se dezică de dependenţa de narcotice. În „House M.D', jucătorii trebuie să salveze 5 vieţi, însă, la fel ca în seria tv, lucrurile nu sunt niciodată ceea ce par la prima vedere. Ei vor ajunge la un diagnostic corect după ce rezolvă puzzle-uri complicate, intervievează pacienţii şi efectuează teste de laborator.

.

„Neveste disperate'

Viaţa „Nevestelor disperate' dintr-o suburbie americană, văzută prin ochii vecinei lor moarte, a făcut subiectul jocului „Desperate Housewives', lansat pentru PC în 2006. Deşi eroinele principale – Susan Mayer (Teri Hatcher), Lynette Scavo (Felicity Huffman), Bree Van de Kamp (Marcia Cross) şi Gabrielle Solis (Eva Longoria Parker) – apar la tot pasul, jucătorii sunt invitaţi să-şi creeze un alt personaj şi sunt aruncaţi într-o nouă poveste, la care au contribuit scenariştii serialului „Neveste disperate'. Rolul de narator îi revine tot actriţei Brenda Strong, iar cei care vor încerca jocul au ocazia să îşi amenajeze locuinţa, să meargă la cumpărături, să se ocupe de grădină şi bucătărie, dar şi să rezolve mistere furişându-se în casele vecinilor.

.

„Spitalul de Urgenţă'

Jocul inspirat din longevivul serial de televiziune (transmis în SUA în perioada 1994-2009) a apărut în 2005 şi acordă o atenţie remarcabilă detaliilor din spitalulului County General din Chicago şi celor mai îndrăgite personaje. Mai mulţi actori – Noah Wyle (Dr. John Carter), Sherry Stringfield (Dr. Susan Lewis) şi Mekhi Phifer (Dr. Gregory Pratt) – şi-au împrumutat vocile pentru a aduce un plus de autenticitate în „ER: The Game'. Jucătorii îşi fac intrarea ca medici rezidenţi şi se ocupă de o serie de pacienti, ale căror probleme variază de la mici tăieturi la răni serioase. Însă aceasta este doar una dintre provocări, deoarece trebuie să-şi urmeze propriile ţeluri şi să se implice în relaţii cu colegii.

.

„Lege şi ordine'

Fanii „Lege şi ordine' au ocazia să pună infractorii pe jar în unul dintre cele 4 jocuri anexate la celebra serie: „Dead on the Money', „Double or Nothing', „Justice is Served' şi „Criminal Intent'. Cele 4 titluri vă cer să ţineţi delicventii departe de străzile din Manhattan, să daţi de urma răpitorilor sau să găsiţi criminali, acţiunile cu care se îndeletniceau detectivii de pe micile ecrane.

.

.

.

„Anatomia lui Grey'

„Anatomia lui Grey', drama medicală care urmăreşte vieţile medicilor dintr-un spital fictiv din Seattle, a debutat pe micile ecrane din SUA în 2005, iar „Grey’s Anatomy: The Video Game' a apărut 4 ani mai târziu, pentru platformele Nintendo Wii, Nintendo DS şi PC. Intriga jocului porneşte de la o epidemie de difterie, dar se axează şi pe alte aspecte secundare, cum ar fi relaţia dintre Derek Shepherd (Patrick Dempsey) şi Meredith Grey (Ellen Pompeo) sau dilema lui Alex Karev (Justin Chambers), care trebuie să aleagă între Lexie Grey (Chyler Leigh) şi fosta sa prietenă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare