Homepage  / Cinema

Jimmy Kimmel și John Mulaney au refuzat să prezinte ceremonia Oscarurilor. Cum și-au motivat decizia

Jimmy Kimmel și John Mulaney au refuzat să prezinte ceremonia Oscarurilor. Cum și-au motivat decizia

de Andreea Hentea,

Rețeaua ABC, care va transmite gala Oscar din 2025, și Academia americană de film caută, în prezent, o gazdă pentru viitoarea ceremonie, după ce Jimmy Kimmel și John Mulaney au refuzat propunerea. Care sunt motivele gestului lor.

Cea de-a 97-a ediție a premiilor acordate de Academia americană de film, care va avea loc pe 2 martie 2025, nu are încă un amfitrion, deși încercările de a-l găsi nu au lipsit, scrie hollywoodreporter.com.
Se spune că postul ABC le-ar fi făcut deja oferte atât lui Jimmy Kimmel, cât și actorului, producătorului și comicului John Mulaney, dar că amândoi le-au refuzat.

Ce-și dorește Jimmy Kimmel

Prima ofertă i-a fost făcută, se pare, lui Jimmy Kimmel, gazda emisiunii Jimmy Kimmel Live!, de pe ABC, care a prezentat deja Premiile Academiei de patru ori, inclusiv in ultimii doi ani (și care, în mod ironic, în declarația sa de acceptare a ofertei din 2023 spunea: „Întotdeauna am visat să găzduiesc Oscarurile de exact patru ori”). Acesta părea alegerea evidentă pentru ceremonie, în special pentru că ultima sa evoluție, din acest an, a fost lăudată pe scară largă și pentru că face deja parte din familia Disney. Kimmel a refuzat însă, în cele din urmă, deoarece se pare că va găzdui premiile Emmy de anul acesta, care vor fi difuzate tot de ABC.

Chiar dacă decizia i-ar putea surprinde pe cei care știu că Jimmy Kimmel acceptă, în general, solicitările de acest gen, fiind un partener serios în cazul ceremoniilor importante. El a găzduit de trei ori premiile Emmy, de patru ori premiile Oscar și își va continua renumitul talk-show de noapte menționat. Totuși, Jimmy Kimmel a explicat deja că își dorește mai mult echilibru în viața personală, ceea ce l-a determinat să-și ia, de altfel, o vacanță de la emisiunea Jimmy Kimmel Live! pe durata verii.

Proiectele lui John Mulaney

John Mulaney a refuzat, de asemenea, oferta, deși numele său fusese vehiculat încă de la începutul acestui an, când a prezentat, cu succes, Premiile guvernatorilor (premii acordate anual de Consiliul guvernatorilor Academiei de film – Premiul memorial Irving G. Thalberg, Premiul umanitar Jean Hersholt și Premiul onorific – n.r.). De fapt, mulți au văzut în acel eveniment un fel de probă, pe care Mulaney a trecut-o fără dubii, un site ajungând chiar să difuzeze o piesă parodică, intitulată „Lăsați-l pe John Mulaney să prezinte totul”). Anul trecut, Mulaney fusese întrebat de hollywoodreporter.com dacă s-a gândit vreodată să găzduiască premiile Oscar, iar el răspunsese: „Sigur, de ce nu? Ar fi foarte distractiv. Și Johnny Carson a făcut-o”.

Și mai mai recent, în luna iunie, când hollywoodreporter.com a revenit cu întrebarea, Mulaney a răspuns că „nu va refuza neapărat”, însă, în cele din urmă, a hotărât să nu accepte, cel puțin anul acesta (iar la anul nu se știe ce va face, deoarece el insistă că nu își face planuri cu mai mult de trei luni în avans).

Deși calitatea de gazdă a premiilor Oscar reprezintă o oportunitate prestigioasă și asigură o vizibilitate majoră, este, de asemenea, un angajament solicitant și deseori ingrat ca efecte. Dincolo de toate acestea, John Mulaney ar fi trebuit să renunțe la alte oportunități dacă accepta acest rol la Oscaruri, adică să nu mai plece într-un proiectat turneu de standup (extrem de profitabil).

Prin urmare, postul ABC și Academia americană de film caută o gazdă a premiilor Oscar, dar ambele au refuzat să comenteze situația.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton