; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jeremy Renner a protestat în Afganistan

28 June 2010

Protagonistul din „The Hurt Locker', marele câştigător la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an, Jeremy Renner (39 de ani), a păşit într-o zonă plină de mine active, în Afghanistan.

Conform reuters.com, actorul (care interpretează în peliculă rolul unui expert în dezamorsarea minelor) a dorit să tragă astfel un semnal de alarmă legat de pericolul reprezentat de aceste dispozitive.În prezent, în ciuda faptului că multe dintre minele ascunse în timpul ocupaţiei sovietice a teritoriului afgan au fost dezgropate, peste 650 de kilometri pătraţi de aici sunt în continuare consideraţi plini de mine active.

Pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme, Renner – ajutat de Naţiunile Unite – a vizitat o echipă de dezamorsare, din Bagram, o localitate aflată la 100 de kilometri de capitala Kabul: „Este extraordinar. Să-i văd pe băieţi de aproape este un dar minunat pentru mine. Nu cred că mulţi bărbaţi au fost în poziţia mea – eu sunt doar un actor nostim – de a primi oportunitatea de a veni în Afghanistan în timp de război şi de a trăi o astfel de experienţă', a explicat actorul din „The Hurt Locker'.

Înainte de a se aventura în câmpul minat, Renner a îmbrăcat un costum special de Kevlar şi a purtat o mască protectoare.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare