Homepage  / Filme Online / Netflix

Jennifer Lopez se angajează într-un război contra roboților, în „Atlas”, lansat de Netflix. Data de difuzare

Jennifer Lopez se angajează într-un război contra roboților, în „Atlas”, lansat de Netflix. Data de difuzare
12

de Andreea Hentea,

În noul film „Atlas”, difuzat de Netflix începând cu 24 mai, o analistă de date interpretată de Jennifer Lopez se luptă pe viață și pe moarte cu un robot distrugător, creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Actrița a povestit ce a presupus lucrul la acest film care a impresionat-o puternic.

Jennifer Lopez se angajează într-un război contra roboților, în „Atlas”

Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) este fiica unui om de știință al cărui experiment legat de inteligența artificială a introdus lumea într-o nouă eră.

După douăzeci și opt de ani de la această descoperire tehnologică revoluționară, personajul lui Atlas a devenit o analistă de date strălucită, care luptă împotriva terorismului în cadrul Coaliției Internaționale a Națiunilor. Superiorul ei îi încredințează o misiune extrem de dificilă: ea trebuie să plece pe teren și să își înfrunte „fratele”, pe Harlan Shepherd (Simu Liu), robotul AI creat cândva de tatăl ei.

Între timp, acesta a inițiat o revoluție a roboților împotriva oamenilor și a ajuns să comită acte teroriste, iar Atlas a trecut printr-o traumă din cauza căreia a dobândit o neîncredere profundă în inteligența artificială.

Los Angeles Premiere Of Amazon MGM Studios „This Is Me…Now: A Love Story”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Cum misiunea ei periculoasă este însă tocmai aceea de a-l captura pe Harlan, robotul renegat și distrugător, singura ei speranță de a salva viitorul omenirii și singurul ei sprijin este Smith (voce: Gregory James Cohan), un program de computer al cărui protocol principal este să o țină în viață. Marea provocare a lui Atlas este să capete încredere în Smith și împreună să înfrunte o forță care amenință să transforme lumea în haos.

One-woman show pentru Lopez

Dacă anul trecut, în filmul Netflix „The Mother”, Jennifer Lopez înfrunta sălbăticia din Alaska, acum ea își înfruntă inamicul într-o lume high-tech. Pentru interpretarea lui Atlas, Jennifer Lopez a trebuit să-și petreacă mult timp pe platouri încapsulată în armura mecanică menită să o protejeze pe îndepărtata planetă GR39. „Am fost la un nivel crescut de adrenalină în fiecare zi. A fost ca un one-woman show. Eram acolo, singură, în fața unui ecran verde și trebuia să îmi imaginez totul, fiindcă nu exista niciun element concret care să mă ghideze”, a povestit Jennifer Lopez.

În cele din urmă, chiar și acest context a devenit un element de sprijin pentru actriță. „Eu mă simt foarte confortabil cu corpul meu, fiindcă mi-am început cariera ca dansatoare, iar o mare parte din experiența de la acest film a fost coregrafie. Odată ce ai simțit ritmurile scenei, există un ritm pe care îl sesizezi în toate și a trebuit doar să-mi pun toată imaginația, toată emoția, toate experiențele din trecut și toate instinctele în joc, ceea ce Atlas ar fi aprobat”, a mai spus ea.

Prietenia de dincolo de tehnologie

„Atlas este cineva care, practic, i-a exclus pe toți cei din jurul ei. Nu are încredere în nimeni și nu vrea să aibă de-a face cu inteligența artificială”, a povestit Jennifer Lopez despre personajul ei. Atlas nu are însă de ales și este forțată să-și înfrunte frica de tehnologie, transformându-l pe Smith în aliatul ei și stabilind o relație cu acesta care a impresionat-o mult pe actriță.

„Întotdeauna m-am gândit că filmele pe care le fac arată cam pe unde mă aflu eu în viață în momentul respectiv. Din clipa în care am citit scenariul filmului «Atlas» am simțit că mă ghidează spre următorul capitol și am fost extrem de captivată de el și mai ales de relația de prietenie din centrul poveștii, iar la final pur și simplu am plâns. Din afară pare un film de acțiune grandios, dar în esență este foarte emoționant, e o poveste despre dragoste și prietenie. Atlas e o persoană obișnuită să se izoleze de lume și să acționeze pe cont propriu, dar acum are prilejul să învețe că doar lăsând pe cineva să interacționeze cu ea (chiar dacă acel cineva se întâmplă să fie o formă de inteligență artificială) poate să se vindece de momentele dureroase din trecut. Iar acesta este cel mai frumos și mai curajos lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru ceilalți – să dărâmi zidurile. Am fost pe platouri în fiecare zi, făcând cel mai bun, mai amuzant și mai motivat emoțional film posibil și sunt foarte mândră de el”, a declarat Jennifer Lopez în prezentarea făcută filmului pe site-ul Netflix.

„Eu și regizorul Brad Peyton am vorbit despre femeile care au jucat roluri principale în filmele de acțiune, iar unul dintre reperele noastre a fost Sigourney Weaver în «Alien». Nu ne-am inspirat direct din filmul de atunci, dar modul puternic în care ea a arătat că poate fi jucat un asemenea rol va fi mereu o inspirație”, a povestit, de asemenea, Jennifer Lopez în cadrul celebrei emisiuni „Good Morning America”.

„În centrul filmului «Atlas» se află, într-adevăr, încrederea și dificultatea de-a relaționa cu ceilalți. Povestea este spusă prin prisma unei femei care învață să aibă încredere după ce a suferit o traumă care i-a schimbat viața. Este o reamintire a faptului că trebuie să avem relații profunde și semnificative în viața noastră, că nu poți face totul de unul singur și că trebuie să alegi să ai încredere în ceilalți la un moment dat și să-i lași să-ți intre în suflet”, a spus și regizorul Brad Peyton („Dezastrul din San Andreas”, „Rampage: Scăpați de sub control”).

O: Atlas, SUA, 2024 R: Brad Peyton D: Jennifer Lopez, Simu Liu, Sterling K. Brown, Mark Strong, Abraham Popoola, Lana Parrilla, Gregory James Cohan (voce).

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton