Homepage  / Cinema

Jenna Ortega povestește cum a lucrat cu Tim Burton la „Beetlejuice Beetlejuice”. Ce părere are despre celebrul regizor

Jenna Ortega povestește cum a lucrat cu Tim Burton la „Beetlejuice Beetlejuice”. Ce părere are despre celebrul regizor
13

de Andreea Hentea,

Unul dintre cele mai speciale personaje create de imaginația fantastică a lui Tim Burton, Beetlejuice revine pe ecrane, după 36 de ani de la premiera filmului „Viață de stafie” / „Beetlejuice” (1988). Celebrul Michael Keaton își reia neuitatul rol în „Beetlejuice Beetlejuice” (2024), îndelung așteptata continuare a poveștii originale, iar Winona Ryder și Jenna Ortega îi dau replica.

Jenna Ortega povestește cum a lucrat cu Tim Burton la „Beetlejuice Beetlejuice”

Noul film urmărește revenirea acasă, în Winter River, a trei generații din familia Deetz. Lydia (Winona Ryder) este încă bântuită de amintirea lui Beetlejuice și, totodată, foarte tulburată când fiica ei, Astrid (Jenna Ortega) descoperă misterioasa machetă a orașului în podul casei și deschide, din greșeală, portalul către viața de apoi. Pe măsură ce problemele se adună în ambele lumi, e doar o chestiune de timp până când cineva îl recheamă pe Beetlejuice, care reîncepe să semene haosul.

Jenna Ortega, interpreta rebelei Astrid, ne dezvăluie câteva detalii foarte simpatice din culisele filmărilor la „Beetlejuice Beetlejuice”, într-un interviu pus la dispoziție de Vertical Entertainment, distribuitorul filmului,pe care îl vom vedea în cinematografe din 6 septembrie.

„Beetlejuice a fost mereu o prezență constantă în memoria copiilor”

Îți mai aminteșți când ai văzut prima dată filmul original?

Jenna Ortega: Nu îmi amintesc când am văzut filmul, însă știu că Beetlejuice a fost mereu o prezență constantă în memoria copiilor. Îmi era frică de el când eram mică, ba chiar aveam coșmaruri că Beetlejuice apare în camera mea. Pe atunci dormeam în paturi supraetajate și visam cum sare de deasupra și îmi dă suc de struguri.

Cum a decurs procesul de distribuire a rolului?

Tim mi-a cerut să ne întâlnim și multă vreme ne-am văzut ca să discutăm despre sezonul doi din „Wednesday” (serialul Netflix la care actrița și regizorul colaborează – n.r.). La un moment dat ne-am văzut, credeam eu, pentru același motiv, însă Tim mi-a pus în brațe scenariul de la „Beetlejuice Beetlejuice” și acesta a fost începutul.

Jenna Ortega, la Festivalul de Film de la Veneția 2024Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Mi-a spus direct: „Dacă îți place, bine, dacă nu, nu e nicio problemă”. Scenariul a fost extrem de amuzant, însă îmi amintesc că am ezitat, pentru că prima parte este un clasic apreciat. N-am vrut să risc să stric sau să încurc ceva în proiect. Dar, cu întoarcerea distribuției inițiale, și a lui Tim, desigur… Tim și-a dorit foarte tare să reia acest proiect de mulți ani, iar cu experiențele pe care le-am avut pe platouri cu el, am avut încredere că totul va fi bine și de această dată.

După „Wednesday”, „Beetlejuice Beetlejuice” este cea de-a două colaborare cu Tim Burton. Cum e să lucrezi cu el?

A doua experiență a fost foarte asemănătoare cu prima. Are foarte mare încredere în tine, indiferent cine altcineva mai e în distribuție. Ai voie să iei cele mai stupide decizii, dar și cele mai amuzante, pentru că te încurajează să faci ce îți place, doar că te îndrumă spre calea cea mai bună. În acest proiect l-am simțit extrem de creativ și entuziasmat.

„Am simțit nostalgie, fericire și încântare citind scenariul”

Cum ți s-a părut scenariul?

L-am citit după o întâlnire cu Tim Burton și îmi amintesc că stăteam pe pietrele de pe plajă, în plină iarnă. Citeam fascinată despre toate personajele pe care le știam de mică. Am simțit nostalgie, fericire și încântare. Am fost sigură că va fi un film bun.

Winona Ryder este mama lui Astrid în film. Cum ai lucrat cu ea?

Sunt fan al Winonei de foarte mult timp. Cred că a lucrat la cele mai cool proiecte. De câte ori văd câte un film care îmi place, ea apare acolo într-un fel sau altul. Și mă gândesc: „Oh, desigur! Ea face parte din proiect”. A fost cea mai drăguță colegă pe care am avut-o până acum. Nu m-am gândit că voi avea ocazia să lucrez cu ea, dar sunt foarte recunoscătoare și bucuroasă că am făcut-o. Și aș iubi, iubi, iubi să lucrez din nou cu ea.

Monica Bellucci și Tim Burton, la Festivalul de Film de la Veneția 2024Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 13

Astrid are aproximativ aceeași vârstă ca mama ei, Lydia, în primul film. Acum, Lydia a devenit faimoasă pentru abilitatea de a vorbi cu fantomele. Cum crezi că va fi Astrid pentru 20 de ani și ceva?

În 20 de ani, Astrid va fi activistă și filantroapă, lucrând pentru a salva pădurea tropicală. Și puțin hippie!

Dacă ar fi să descoperi în podul tău o machetă de oraș, care ar fi acesta și pe cine ai vrea să invoci dacă ai putea?

„Alice în Țara Minunilor” m-a fascinat întotdeauna, deci aș chema-o pe Alice și aș forța-o să mă ducă în lumea ei, prin vizuina iepurelui.

Poster oficial „Beetlejuice Beetlejuice”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  12 / 13

Dacă ar fi să deschizi cumva un portal către viața de apoi, cum ar arăta versiunea ta despre cealaltă lume?

Nu pot să-mi imaginez o altă viață de apoi decât cea a lui Tim! Acest film este atât de înrădăcinat în copilăria mea și în muncă mea, încât creierul meu refuză să meargă în altă parte!

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton