; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jenna Coleman va juca în serialul The War Rooms

Jenna Coleman („Victoria” și „Șarpele”) va juca în serialul „The War Rooms”. Când e premiera

31 May 2021

Jenna Coleman (35 de ani), cunoscută din serialele „Victoria' și „Șarpele', va juca rolul principal feminin din serialul „The War Rooms', cu acțiunea plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, informează britishperioddramas.com.

Îndrăgita actriță britanică va interpreta rolul lui Joan Bright, care lucra la Cabinetul de război de la palatul Whitehall, unde Winston Churchill discuta planurile de război cu consilierii săi militari. Jenna Coleman va fi, de asemenea, producător executiv al viitorului film. Serialul „The War Rooms' îi va avea ca producători pe David Parfitt („The Father') și Jamie Carmichael („Lista neagră').

Joan Bright a fost iubita celebrului scriitor Ian Fleming, creatorul agentului 007, și se spune despre ea că a fost sursa de inspirație pentru un alt personaj faimos al seriei Bond, devotata Miss Moneypenny. Viitorul serial va fi inspirat de cartea ei de memorii, „The Inner Circle: A View of War at the Top', iar scenariul acestuia va fi scris de David Chidlow („Moving On').

Jenna Coleman a declarat despre personajul pe care îl va juca în serial:

„Joan Bright nu a avut deloc o existență obișnuită – era o tânără care lucra în vreme de război, sub secretul strict al documentelor oficiale, sub acoperire și sub pământ, la Cabinetul de război. Această poveste e convingătoare nu doar prin inteligența și libertatea de gândire a acestui personaj, plin de vivacitate și de curiozitate intelectuală, ci și prin faptul că ne oferă o privire detaliată asupra acestei perioade fascinante. Zilele și nopțile trăite aici, unde se afla adevărul, dincolo de propaganda care exista la suprafață, sunt abordate de acest serial dintr-o perspectivă intimă și umană. Povestea surprinde frumusețea și fragilitatea legăturii dintre oameni, atunci când nimeni nu știa ce va aduce ziua de mâine'. Actrița a mai spus că e încântată să aducă la lumină atâtea existențe neștiute, într-un moment care i se pare „extraordinar de relevant'.

Încă nu se știe câte episoade va avea serialul în total, dar se intenționează ca fiecare sezon să acopere câte 12-18 luni din desfășurarea războiului – de la șocul declanșării sale până la susținerea întregii lupte și până la bătălia finală pentru statutul postbelic al Marii Britanii.

Producătorii David Parfitt și Jamie Carmichael au spus că „Jenna Coleman este una dintre cele mai apreciate și cunoscute actrițe britanice, a cărei carieră s-a amplificat și redefinit constant'.

Lansarea serialului „The War Rooms' este proiectată pentru anul 2022.

Sursa foto: Hepta

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare