; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jeanne Moreau

Jeanne Moreau a murit. Celebra actriță avea 89 de ani

31 July 2017

Jeanne Moreau, un adevărat simbol al cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 89 de ani, a anunţat luni agentul ei, aflăm de la theguardian.com.

Președintele Emmanuel Macron, actualul preşedinte al Franței, a descris-o pe Moreau ca pe un simbol al cinematografiei și ca pe un „un spirit liber şi rebel'.

Cunoscută ca primul sex-simbol francez care a pozat pentru coperta Time Magazine, Jeanne Moreau a primit un omagiu pentru întreaga carieră, adus de Sharon Stone, în 1998, în cadrul decernării Premiilor Oscar. Este cea mai înaltă distincție acordată de Academia Americană de Film unei actrițe internaționale, ca recunoaștere a contribuției aduse istoriei cinematografului mondial.

Moreau a colaborat cu mari cineaști precum Wim Wenders, Rainer Werner Fassbinder, Michelangelo Antonioni, Brigitte Bardot, Lino Ventura, Orson Welles sau François Truffaut. Ea a fost, de asemenea, muza lui Truffaut, și amintim aici de „Jules et Jim', și de secvența celebră în care actrița cântă „Le tourbillon de la vie'.

Sursa foto: www.facebook.com/CinemaBeaubien

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare