; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ultimul mercenar

Jean-Claude Van Damme ne dă întâlnire la Netflix, în comedia „Ultimul mercenar”

13 June 2021

Cel mai nou film al celebrului expert în arte marțiale Jean-Claude Van Damme (60 de ani) este „Ultimul mercenar', o comedie de acțiune pe care o vom putea vedea la Netflix din 30 iulie.

 

Vedeta belgiană ne va dezvălui o altă latură decât cea din filmele care i-au adus celebritatea, fiindcă interpretarea sa de aici mizează nu pe mușchii, ci pe umorul său. Jean-Claude Van Damme îl joacă în acest nou „Ultimul mercenar' (2021) pe Richard Brumère, poreclit „La Brume' („Ceața”).

Fost agent secret francez devenit mercenar, acesta trebuie să reintre în acțiune atunci când se încheie perioada de imunitate de 25 de ani acordată fiului său Archibald (Samir Decazza). O operațiune a mafiei amenință viața tânărului, iar pentru a-l salva, Richard e nevoit să apeleze la vechile sale contacte.

El își unește forțele cu o bandă de tineri nesăbuiți din cartiere rău famate și cu un birocrat extrem de zelos. Dar, mai ales, Richard trebuie să găsească curajul de a-i spune lui Archibald că este tatăl său.

Această proaspătă poveste propusă de Netflix nu e, de altfel, primul prilej pentru Jean-Claude Van Damme de a-și demonstra umorul și capacitatea de a-și lua peste picior propriile manierisme. El a mai făcut acest lucru în excelentul film „JCVD' (2008), regizat de Mabrouk El Mechri, proiectat în 2009 la TIFF.

O biografie iconoclastă, foarte apreciată de critici, filmul îl înfățișa pe Van Damme într-o cu totul altă ipostază decât cea cunoscută de public, demonstrând că acesta nu e în stare doar de figuri spectaculoase care țin de artele marțiale, ci se poate juca pe sine într-o variantă deloc flatantă, cu doze notabile de umor și autoironie.

Filmul „Ultimul mercenar' este regizat de David Charhon („Le secret de Salomon', „On the Other Side of the Tracks') și are în distribuție nume celebre ale ecranului francez, precum Miou-Miou, Patrick Timsit sau Valérie Kaprisky. Alături de ei îi vom mai vedea pe Nassim Lyes, Aleksei Gorbunov, Mike Gassaway, David Charhon și Ouidad Elma, într-o comedie reconfortantă prin modul în care parodiază clișeele filmelor de acțiune.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare