Homepage  / Vedete străine

Jean-Claude van Damme a împlinit 64 de ani. Cum arată astăzi rebelul actor care a fost căsătorit de cinci ori

Jean-Claude van Damme a împlinit 64 de ani. Cum arată astăzi rebelul actor care a fost căsătorit de cinci ori
19

de Cristina Țapu,

Jean-Claude Van Damme împlinește 64 de ani pe 18 octombrie, însă pare să fi găsit elixirul tinereții veșnice. Iată cum arată astăzi starul de la Hollywood, cunoscut atât pentru filmele în care a jucat, cât și pentru viața tumultoasă amoroasă pe care a avut-o.

Jean-Claude van Damme a împlinit 64 de ani pe 18 octombrie

Jean-Claude Van Damme s-a născut în 1960 în Sint-Agatha-Berchem, un oraș mic din Belgia. De la o vârstă fragedă, a fost atras de artele marțiale, antrenându-se intens în karate, kickboxing și alte stiluri de luptă. La 18 ani, a câștigat titluri de campion european la karate, iar visul său de a deveni un star al filmelor de acțiune începea să prindă contur. Determinarea lui l-a adus în Los Angeles, unde a lucrat ca instructor de fitness și chiar dansator, până când și-a găsit drumul către industria cinematografică.

jean 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 19

Cariera sa a cunoscut o ascensiune rapidă după succesul filmului „Bloodsport” (1988), care l-a consacrat ca o vedetă de acțiune. Filmele „Kickboxer”, „Cyborg”, „Lionheart” și „Universal Soldier” i-au cimentat poziția de star internațional al cinematografiei. Publicul era fascinat de abilitățile sale impresionante în arte marțiale și de acrobațiile spectaculoase pe care le realiza singur, fără dubluri.

Dacă pe plan profesional Van Damme a fost adesea pe culmile succesului, în viața amoroasă lucrurile au fost mult mai complicate. Jean-Claude a fost căsătorit de cinci ori cu patru femei diferite, relațiile sale fiind adesea presărate cu conflicte și despărțiri controversate.

Jean-Claude van Damme a fost căsătorit de cinci ori

Prima sa soție a fost Maria Rodriguez, cu care s-a căsătorit în 1980, însă mariajul lor a durat doar patru ani. La scurt timp după divorț, s-a căsătorit cu Cynthia Derderian, o relație care a fost de asemenea de scurtă durată. A treia soție, Gladys Portugues, o fostă culturistă de succes, a fost alături de el în perioada ascensiunii sale în anii ’80 și începutul anilor ’90. Împreună, au avut doi copii: Kristopher și Bianca, care au urmat pașii tatălui lor în industria divertismentului.

Film Expendables Van DammeIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 19

Însă nici această relație nu a fost lipsită de probleme. În timpul filmărilor pentru „Street Fighter” (1994), Van Damme a început o aventură cu colega sa de platou, Kylie Minogue. Acest episod a contribuit la sfârșitul căsniciei sale cu Gladys. În urma divorțului, Jean-Claude s-a căsătorit cu Darcy LaPier, cu care a avut un alt copil, Nicholas. Cu toate acestea, relația lor a fost marcată de scandaluri și acuzații reciproce de infidelitate.

În mod neașteptat, Van Damme s-a împăcat cu Gladys Portugues în 1999, și cei doi s-au recăsătorit. Deși relația lor a avut urcușuri și coborâșuri, Gladys a rămas alături de el, fiind descrisă adesea de Van Damme drept „dragostea vieții sale.”

O altă latură tumultoasă a vieții lui Jean-Claude Van Damme a fost lupta sa cu dependența de droguri și alcool. În anii ’90, actorul a recunoscut că a dezvoltat o dependență de cocaină, cheltuind sume uriașe pe acest viciu. La un moment dat, a fost diagnosticat cu tulburare bipolară, o afecțiune care i-a afectat atât viața profesională, cât și cea personală. Van Damme a descris în interviuri perioadele în care a fost la un pas de colaps din cauza consumului excesiv de droguri.

Cu toate acestea, după mai multe încercări eșuate de a renunța, Jean-Claude a găsit forța interioară pentru a se redresa. El a trecut printr-un proces lung de dezintoxicare și a reușit să își restabilească cariera și viața personală.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton