Homepage  / Televiziune

Janni Alexandridis este câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu a plecat acasă cu marele premiu

Janni Alexandridis este câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu a plecat acasă cu marele premiu
10

de Roxana Mirea,

Janni Alexandridis, cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu, este câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Acesta a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 30.000 de euro. Primele detalii.  

Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12 

Janni Alexandridis, cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu, este câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Marea finală a show-ului de la Antena 1 a avut loc miercuri, 18 octombrie 2023, iar Janni s-a luptat pentru marele premiu cu Ioana Dehelean și Valentin Timofte. Valentin este cuțitul de aur al lui Sorin Bontea, iar Ioana a făcut și ea parte din echipa lui Florin Dumitrescu. Cătălin Scărlătescu nu a avut niciun concurent în marea finală.  

Săptămâni în şir, bucătăria a fost locul unor confruntări de excepţie, încununate de o finală magică, încărcată de emoţii şi o întrecere plină de adrenalină la bancurile de lucru. Finaliștii au avut de pregătit un meniu à la carte, cu aperitiv, fel principal și desert, fiecare bazându-se pe o echipă formată din foști concurenți ai acestui sezon. Alegerea echipei a reprezentat în sine un test de strategie, finaliștii având libertatea de a selecta și concurenți care făcuseră parte din echipe adverse, într-o ordine stabilită însă de Chef Scărlătescu, cel care nu a avut niciun participant în finală. Astfel Ioana a lucrat alături de Maria, Alex Bunea, Raluca şi Ursu, Janni alături de Mariposa, Alex Mihoc, Horia şi Fabian, iar Valentin alături de Mirela, Cosmin Berki, Maryoris şi Habibi.  

Vreme de 3 ore şi 30 de minute, cât au avut la dispoziţie pentru a pregăti cele 3 feluri cu care s-au prezentat în faţa juraţilor sezonului 12 Chefi la cuţite, concurenţii au fost purtaţi prin toate stările cu putinţă.  

Cei trei finaliști au gătit exemplar, ajutați fiind de colegii din echipele pe care și le-au format. Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea au afirmat că a fost una dintre cele mai bune finale din istoria show-ului culinar.

După ce a aflat că a câștigat Chefi la cuțite 2023, sezonul 12, Janni Alexandridis a izbucnit în lacrimi de fericire. „Bravo, Janni! Meriți! Bravo, bă, băiatule! Ești uriaș și o să ajungi mare”, a declarat Florin Dumitrescu.

Am câștigat cel mai mare show culinar din România. Pentru mine, asta înseamnă tot. Asta e viața mea. Îmi pare rău, nu pot să-mi stăpânesc emoțiile. Sunt așa emoționat, că și chef a venit și mi-a zis că o să fiu foarte mare”, a declarat Janni, printre lacrimi.

Janni Alexandridis este câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu a plecat acasă cu marele premiu (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Cine este Janni Alexandridis, câștigătorul Chefi la cuțite 2023, sezonul 12 

Chef Florin Dumitrescu și-a ales cuțitul de aur în ediția de aseară, 17 septembrie 2023, a emisiunii Chefi la cuțite, sezonul 12. Janni Alexandridis, care are 23 de ani, a venit din Germania pentru a participa la show-ul culinar. El a învățat limba română de la colegii lui români.    

Avem un restaurant de familie și lucrez acolo. De când sunt foarte mic apartamentul nostru a fost restaurantul și în fiecare zi când mergeam la școală vedeam cum chefi pregătea diferite feluri de mâncare în bucătărie. A fost un restaurant grecesc. Bucătăria este locul în care mă simt foarte bine și confortabil de când sunt mic. 

I-am zis tatălui meu că vreau să fiu chef pentru o zi în restaurant. Și mi-a zis că dacă vreau să facă asta trebuie să învăț să fiu bucătar. Mama și bunica mea au lucrat în bucătărie. În fiecare zi după școală mergeam și mă uitam la ele. Stăteam să curăț ceapă și să facem curățenie. Bucătăria nu mă lasă în pace, sunt aici în fiecare zi și mă simt foarte bine! Vreau să fac ceva de care oamenii să se bucure”, a povestit concurentul, în etapa audițiilor.

„La vârsta de 16 ani am făcut 3 ani de cursuri în gastronomie, iar înainte am mai lucrat în bucătărie. Am curățat ceapă, am făcut sosuri. (…) Am lucrat în Germania, în Elveția, Berlin. Am participat și la un show culinar. (…) Am gătit pentru 300 de persoane, am gătit pentru echipa națională de fotbal din Germania timp de o lună, dar și pentru Selena Gomez, Thomas Müller, Lewis Hamilton. Încă nu pot să cred că ma reușit asta în viața”, a mai mărturisit concurentul.  

Cine sunt finaliștii Chefi la cuțite 2023, sezonul 12. Concurenții care luptă pentru premiul de 30.000 de euro (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 10

Janni Alexandridis a primit cuțitul de aur de la Florin Dumitrescu 

În proba audițiilor, Janni a reușit să îi impresioneze pe chefi cu preparatul lui, așa că Florin Dumitrescu nu a stat prea mult pe gânduri înainte de a-i oferi cuțitul de aur.  

Păcat că vrei doar la Scărlătescu și la Bontea, că mai am un cuțit de aur de dat! Mare păcat că nu vrei la mine în echipă, dar pe ăsta o să-l primești! Ai șanse foarte mare să câștigi”, i-a zis chef Florin Dumitrescu.  

„Nu vreau să plâng acum!”, a fost reacția concurentului, vizibil emoționat.  

I-am oferit cuțitul de aur pentru că mi-a dat siguranța că poate, este capabil și se poate descurca în situația de criză. (…) Avem câștigător”, a mai adăugat juratul. 

Ei bine, se pare că Florin Dumitrescu a avut mare dreptate pentru că Janni Alexandridis deține titlul de câștigător al sezonului 12, Chefi la cuțite.  

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton