Homepage  / Vedete străine

Jane Fonda, despre diagnosticul dur primit de la medici. Ce mesaj are pentru fani. „Vreau să vă spun ceva personal”

Jane Fonda, despre diagnosticul dur primit de la medici. Ce mesaj are pentru fani. „Vreau să vă spun ceva personal”
7

de Roxana Mirea,

Jane Fonda a dezvăluit că suferă de cancer. Vestea tristă a fost împărtășită de celebra actriță prin intermediul contului ei personal de Instagram. Jane Fonda a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și a început tratamentul de chimioterapie. Iată ce mesaj a transmis actrița.

Jane Fonda, diagnosticată cu cancer

Jane Fonda a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și a început tratamentul de chimioterapie, a anunțat legendara actriță și activistă printr-o postare împărtășită pe contul său de Instagram. „Acesta este un cancer foarte ușor de tratat. 80% dintre oameni supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă”, a scris ea.

Limfomul non-Hodgkin este un cancer al sistemului imunitar. Fonda a declarat că va face chimioterapie timp de șase luni și că „face față destul de bine tratamentelor”, adăugând „și, credeți-mă, nu voi lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru climă”.

Jane Fonda va împlini 85 de ani în decembrie. Câștigătoare a două premii Oscar, actrița și-a menținut cariera înfloritoare în ultimii ani cu serialul Netflix „Grace and Frankie”, recent încheiat, și cu activismul său continuu în spațiul politic și în domeniul schimbărilor climatice.

Cérémonie de prise d’empreintes en l’honneur de Lily Tomlin au TCM Classic Film Festival 2022 à Los AngelesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Mesajul integral transmis de Jane Fonda

„Așadar, dragii mei prieteni, vreau să vă spun ceva personal. Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamentele de chimioterapie.

Acesta este un cancer foarte ușor de tratat. 80% dintre oameni supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă.

De asemenea, sunt norocoasă pentru că am asigurare de sănătate și am acces la cei mai buni medici și tratamente. Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul și mult prea multe nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu și acest lucru nu este corect.

De asemenea, trebuie să vorbim mult mai mult nu doar despre remedii, ci și despre cauze, astfel încât să le putem elimina. De exemplu, oamenii trebuie să știe că combustibilii fosili provoacă cancer. La fel și pesticidele, dintre care multe sunt pe bază de combustibili fosili.

Fac chimioterapie timp de 6 luni și suport bine tratamentele și, credeți-mă, nu voi lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu în ceea ce privește schimbările climatice.

Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – mă învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități.

Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, pentru că ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot, folosind toate instrumentele din cutia mea de scule, ceea ce include continuarea construirii acestei comunități „Fire Drill Fridays” și găsirea de noi modalități de a ne folosi forța colectivă pentru a face schimbări.

Se apropie alegerile intermediare (n. red. – alegerile pentru congresul SUA din noiembrie) şi vor avea consecinţe importante. Dar puteţi conta pe mine pentru a vă însoţi în creşterea armatei noastre de luptători pentru climă”, a scris Jane Fonda pe Instagram.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton